У селі Молочки, що на Чуднівщині, завершується будівництво вуличного водопроводу » Новини Житомира
 
 


У селі Молочки, що на Чуднівщині, завершується будівництво вуличного водопроводу

Автор: news_maker від 27-09-2016, 16:03, переглядів: 1 714

У селі Молочки, що на Чуднівщині, завершується будівництво вуличного водопроводу

Розпочати спорудження водогону протяжністю майже 10 кілометрів змусила серйозна проблема, яка нині притаманна не лише цьому, а й іншим населеним пунктам району. Упродовж останніх кількох років через посушливу погоду в сільських криницях раптово почала зникати вода. Для людей це стало справжнім екологічним лихом, каже Молочківський сільський голова Іван Патей. І місцева громада взялась вирішувати цю проблему: "Люди самі виявили ініціативу і, зібравши з кожного двору по дві тисячі гривень, закупили необхідні труби для водогону. Згідно соціального партнерства ТОВ "Хмільницьке" виділило 160 тисяч гривень на спорудження водопроводу, зокрема, транспортні витрати. Бюджетних коштів ми поки що не задіяли, однак, при потребі вони будуть виділені для завершення будівництва".

Значну допомогу в соціально-економічному розвитку села постійно надає місцеве сільгосппідприємство, яке і цього разу не стало осторонь такого надзвичайно важливого питання, як забезпечення місцевих жителів питною водою, наголошує керівник господарства Віктор Збруцький: "За рахунок ТОВ "Хмільницьке" працює екскаватор та вся інша техніка, ми привозимо всі необхідні для будівництва водогону матеріали, а люди закуповують труби та фітинги для своїх дворів". Назарчук Петро, житель села Молочки: "Я працюю трактористом – машиністом у виробничому підрозділі "Україна" ТОВ "Хмільницьке". Проводжу земляні роботи, копаю траншеї. Люди дуже активно допомагають у проведенні всіх робіт, тому що вода – це життя".

Сьогодні в Молочках проживає майже 600 осіб. Для чіткої координації дій щодо прискорення будівництва водопроводу в селі створили вуличні комітети, які займаються різноманітними організаційними та фінансовими питаннями. Завдяки скооперованим коштам сільської громади та місцевого господарства нещодавно введено в експлуатацію водонапірну башту, що дало змогу по щойно збудованому водогону подати воду до 75 дворів. Місцеві жителі розраховують на те, що найближчим часом все їхнє село Молочки буде забезпечене питною водою.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: