У Житомирі спростували інформацію про щеплення, які роблять дітям без батьківської згоди » Новини Житомира
 
 


У Житомирі спростували інформацію про щеплення, які роблять дітям без батьківської згоди

Автор: news_maker від 5-10-2016, 18:10, переглядів: 1 119

У Житомирі спростували інформацію про щеплення, які роблять дітям без батьківської згоди

На засіданні виконкому одна з його членів Наталія Волинець розповіла, що їй надійшли повідомлення від деяких батьків, чиї діти навчаються у житомирській школі № 27, із скаргами на те, що школярам без попередження та згоди батьків почали робити щеплення від правця.

Як з'ясувалося, мова йде про щеплення АКДС, яке роблять від смертельно небезпечних хвороб, зокрема, коклюшу, дифтерії та правця.

За словами профільного заступника міського голови Матвія Хренова, останні чотири роки вказаної вакцини не було взагалі, з'явилася вона лише зараз, тому й почали масово робити щеплення.

Однак і Матвій Хренов, і очільниця міського управління охорони здоров'я Марія Місюрова запевнили, що дітям роблять щеплення тільки після погодження з батьками. За їх словами, жоден лікар не візьме на себе таку відповідальність, не маючи на руках письмової на те згоди, яка прикріплюється до матеріалів про зроблене щеплення.

Матвій Хренов наголосив, що самі батьки повідомлення отримують за день-два до наміченої процедури.

Зі свого боку міський голова Сергій Сухомлин рекомендував управлінню охорони здоров'я перед тим, як робити той чи інший вид щеплення, провести роз’яснювальну кампанію в засобах масової інформації і тільки тоді приступати до здійснення процедур.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: