Освітяни області їдуть на стажування до Франці та Чехії » Новини Житомира
 
 


Освітяни області їдуть на стажування до Франці та Чехії

Автор: news_maker від 8-10-2016, 08:22, переглядів: 959

Освітяни області їдуть на стажування до Франці та Чехії

Цьогоріч освітяни області активно беруть участь у міжнародних програмах стажування. Про це повідомив начальник управління освіти і науки ОДА Вадим Калінін.

Так, заступник голови Баранівської райдержадміністрації Оксана Бабінець, в минулому вчитель української та англійської мови та літератури в Баранівській ЗОШ I-III ст., за результатами відповідного конкурсного відбору стала однією із фіналістів проекту «Навчальні програми професійного зростання» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Професійне стажування за навчальною програмою «Нові підходи до реформування системи адміністрування середньої школи в Україні» будуть проходити всього десять фіналістів на чолі із заступником Міністра освіти і науки України Павлом Хобзеєм у Франції з 26 листопада до 3 грудня 2016 року.

Основною метою програми є детальне ознайомлення українських урядовців та фахівців, залучених до реформи шкільної освіти, з європейським досвідом і практикою адміністрування шкільної системи в умовах децентралізації. Навчання надасть підтримку діяльності державних установ в поліпшенні якості шкільної освіти. Зокрема, у вдосконаленні методів викладання, якості навчання в українських школах через інтеграцію кращих європейських практик системного адміністрування школи, у використанні сучасних підходів та інновацій.

Також з 23 по 29 жовтня у рамках програми співробітництва між Україною та Чеською республікою у м. Прага відбудеться навчальний візит для працівників освіти.

З метою вивчення чеського досвіду управління загальноосвітніми навчальними закладами та підвищення рівня інституційної спроможності Міністерством освіти і науки України було відібрано 6 учасників. Серед яких – Олександр Войтюк, директор Романівської гімназії Житомирської області.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: