Нову плитку у Житомирі кластимуть ще довго » Новини Житомира
 
 


Нову плитку у Житомирі кластимуть ще довго

Автор: news_maker від 19-10-2016, 10:40, переглядів: 937

Нову плитку у Житомирі кластимуть ще довго

Про це під час брифінгу розповів житомирський міський голова Сергій Сухомлин. За його словами, невизначеність з кінцевим терміном укладки покриття пов’язана з рядом об’єктивних і суб’єктивних причин. Серед об’єктивних – той факт, що замовлену плитку завод доставив на місяць пізніше обіцяного терміну, а також те, що компанії-підряднику довелося чекати три тижні рішення щодо перекриття люків "Укртелекому": "Зокрема, при піднятті покриття з тротуарів на вулицях В.Бердичівській і Київській є колодязі різних служб, в тому числі, і "Укртелекому". Але, якщо наші комунальні підприємства оперативно реагують в плані усунення проблем з колодязями і практично не зривають строки, то той же "Укртелеком рішення по закриттю своїх люків приймав близько трьох тижнів, посилаючись на те, що в них немає на це фінансування. І зараз замовник просто за власні кошти закупив плити і закрив ці люки для того, щоб далі проводити ці роботи".

Серед суб’єктивних факторів все ж таки те, що підрядник, дійсно, не вкладається в зазначені ним же терміни. Сергій Сухомлин каже, що по факту в Житомирі нині лишається невиконаними більше половини всіх робіт з укладання плитки. Підрядник уже кілька разів просив офіційного дозволу почати знімати асфальт на нових ділянках, однак міська влада підкреслює, що дасть на це дозвіл тільки тоді, коли буде повністю завершено вже початий об’єм робіт: "Минулого понеділка вони просили дати їм дозвіл на те, щоб почати розривати наступні ділянки тротуарів, бо їм треба увійти у графік. А в нас умова була одна: поки ви не завершите те, що розрили, нове ви не починаєте. Ось після цього вони сказали, що за тиждень все це зроблять, однак своєї обіцянки не дотримали".

Плитку кластимуть доти, доки дозволятиме погода – коли на заваді процесу стануть дощі та сніг. Все, що не встигнуть зробити зараз, дороблятимуть вже навесні. Міський голова каже, що у такому разі компанія виплатить місту штраф за порушення умов договору. А от першу чергу реконструйованої вулиці Михайлівської планують відкрити вже у найближчі два-три дні: "Питання відкриття пов’язане лиш з одним: з безпекою людей. Чавунні люки, які ми замовили – з логотипами, з символікою міста Житомира, – їх виготовляють, поставку ми чекаємо вже в листопаді. А зараз необхідно чимось ці люки закрити, і нині розробляється два варіанти. Сьогодні один з них ми протестуємо, і якщо він забезпечить безпеку людей на вулиці Михайлівській, то буквально протягом двох-трьох днів першу частину вулиці Михайлівської ми відкриємо", – наголосив житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: