На Житомирщині проводяться заходи з попередження захворюваності населення на гепатит А » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині проводяться заходи з попередження захворюваності населення на гепатит А

Автор: news_maker від 19-10-2016, 18:07, переглядів: 1 119

На Житомирщині проводяться заходи з попередження захворюваності  населення на гепатит А

За повідомленням Державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України», станом на 18 жовтня 2016 року в Черняхівському районі на вірусний гепатит А захворіло та госпіталізовано 11 дітей Зороківського козацького ліцею. Це учні 1-го, 4-го, 5-го, 7-го, 9-го та 10 класів.

Троє учнів захворіли в період з 6 по 10 жовтня, хворобу в інших дітей виявлено при проведенні вірксологічних обстежень. Перебіг захворювання у всіх дітей легкої форми.

Начальник управління освіти та науки Житомирської ОДА Вадим Калілін інформує, ситуація із випадками захворювання дітей ліцею на гепатит А під контролем. Разом із ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» розроблено план заходів по локалізації та ліквідації вогнища хвороби: встановлено медичне спостереження, організовано поточну дезінфекцію в домашніх умовах тих, хто контактував з хворими, та в ліцеї.

Крім цього, Вадим Калінін наголошує, що всім навчальним закладам області надіслано методичні рекомендації щодо недопущення розповсюдження хвороби серед школярів та заходів профілактики гепатиту А. Наразі протиепідемічні заходи у Черняхівському районі тривають.

Також спостерігається рівень захворюваності на вірусний гепатит А серед жителів села Миколаївка Ємільчинського району, де в період з 9 вересня 2016 р. по 14 жовтня 2016 на вірусний гепатит А захворіло 9 осіб, із яких 8 хворих виявлено за результатами лабораторного обстеження. Серед захворілих 8 дорослих та 1 дитина. Всього обстежено 9 хворих та 9 контактних.

Хворі відразу були госпіталізовані в інфекційне відділення Ємільчинської ЦРЛ. Захворювання протікає в легкій формі. Станом на 18 жовтня 2016 року після лікування виписані 4 осіб.

Всього зареєстровано 6 вогнищ, в тому числі 5 домашніх вогнищ та 1 вогнище в колективі – техпрацівник школи). Серед захворілих учнів школи с. Миколаївка немає. У вогнищах відразу встановлено медичне спостереження за 21 контактними особами в домашніх вогнищах та 167 – в школі, організовано поточну дезінфекцію у домашніх вогнищах та в школі.

Ситуація перебуває на контролі в ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: