У Житомирі суд відхилив клопотання про взяття під варту квартирного злодія » Новини Житомира
 
 


У Житомирі суд відхилив клопотання про взяття під варту квартирного злодія

Автор: news_maker від 2-11-2016, 12:02, переглядів: 901

У Житомирі суд відхилив клопотання про взяття під варту квартирного злодія

42-річного жителя Житомирського району упродовж останнього року двічі заставали за неоднозначних обставин «на виході» з чужих квартир, допоки власники були відсутні. Окрім того, молодик неодноразово раніше притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Проте аргументи поліції щодо необхідності взяття чоловіка під варту суд відхилив, натомість обравши домашній арешт.
Як розповів начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока, підозрюваний ніде не працює і, фактично, без постійного місця проживання. У нього немає родини і його способом заробітку є крадіжки.
У вересні 2016 року Богунським районним судом відносно молодика було винесено вирок щодо покарання у вигляді штрафу за замах на порушення недоторканості житла (ст.15, 162 ККУ). Тоді чоловіка застали під час спроби вчинити крадіжку з оселі жительки обласного центру і, фактично, завадили довести задумане до кінця.
А уже в жовтні поліцейські знову затримали молодика у під’їзді будинку, де він щойно вчинив крадіжку з квартири. Чоловік, помітивши через вікно поліцейський автомобіль, намагався заховати викрадені речі на сходинковому майданчику, однак його причетність підтверджена зібраними на місці події доказами та свідченнями.
За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Чоловіка ж було затримано відповідно до ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та, після оголошення підозри, порушено перед судом клопотання про взяття під варту у зв’язку з наявними ризиками вчинення нових кримінальних правопорушень.
Судом обрано запобіжний захід – домашній арешт.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: