На Житомирщині внутрішньо-переміщені громадяни об’єднуються в громадську організацію » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині внутрішньо-переміщені громадяни об’єднуються в громадську організацію

Автор: news_maker від 3-11-2016, 17:46, переглядів: 1 060

На Житомирщині внутрішньо-переміщені громадяни об’єднуються в громадську організацію

Про бажання і необхідність спільно вирішувати численні проблеми переселенців йшлося на засіданні круглого столу, що пройшов у Житомирі. Взагалі то панельну дискусію, щодо вирішення нагальних проблем переселенців ініціювали громадські об'єднання, що працюють в рамках проекту "Захист прав і успішна соціалізація внутрішньо-переміщених осіб на Житомирщині шляхом їх громадської активізації". Але й самі запрошені до розмови представники від громади переселенців, які тимчасово проживають у Житомирі, заявили про свою готовність створити громадську організацію "Союз переселенців "Мир на долоні".

Голова організації Ірина Гладка каже, що невирішених й складних питань вистачає, але найперша з них, це пошук тимчасового прихистку людей, які багато місяців прожили в готелі "Житомир". Цієї можливості вони можуть позбутися вже у найближчий час, бо міське керівництво попередило їх про необхідність звільнити приміщення у зв'язку із запланованим ремонтом готелю. Зустрічна пропозиція від мерії надати кімнати у різних гуртожитках системи профтехосвіти, за словами переселенців, є неприйнятною. Адже частина таких кімнат зовсім непридатна для проживання родин, в яких є малі діти та інваліди. В інших випадках немає гарантій, що з наданих приміщень їх знову не попросять забиратися. В будь-якому випадку це комплексна проблема, яка сьогодні стосується близько сотні людей і вирішувати її треба комплексно. "Ми будемо йти далі, стукати в усі двері. Прагнемо долучити до вирішення цих проблем донорів або залучити гранти, щоб реконструювати або переобладнати якісь приміщення чи недобудови під потреби внутрішньо переміщених осіб. Ми від міської ради просимо сприяння, щоб знайшли і виділили такі об'єкти, які є в місті, щоб посприяли у розробці та захисту подібної грантової програми", – зазначила голова громадської організації "Союз переселенців "Мир на долоні" Ірина Гладка.

Учасники круглого столу лише окреслили найбільш болючі проблеми переселенців, але вирішувати нагальні питання у масштабах міста треба поспішати. Для цього будуть намагатися налагодити тісну співпрацю з профільними робочими комісіями і міськрадою. На жаль, на цій зустрічі представники мерії не знайшли можливості бути присутніми.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: