Майбутнє реформування служби зайнятості обговорили у Житомирі » Новини Житомира
 
 


Майбутнє реформування служби зайнятості обговорили у Житомирі

Автор: news_maker від 4-11-2016, 11:42, переглядів: 1 316

Майбутнє реформування служби зайнятості обговорили у Житомирі

Напередодні Дня працівників соціальної сфери, 3 листопада, в Житомирському обласному центрі зайнятості відбулась прес-конференція «Реформування державної служби зайнятості: яких змін слід чекати на Житомирщині».

Директор обласного центру зайнятості Ігор Іщенко повідомив представникам ЗМІ, що в державній службі зайнятості започатковано реформування, яке триватиме до кінця 2016 року. Метою реформування є передача ряду адміністративно-господарських функцій базових центрів зайнятості на регіональний рівень. У зв’язку з цим кількість управлінського персоналу буде зменшена на 40%, а чисельність працівників, які будуть безпосередньо надавати послуги населенню та роботодавцям, передбачається збільшити.

«Головна мета майбутньої реорганізації - підвищення якості надання соціальних послуг населенню і роботодавцям. Це дозволить підрозділам служби зайнятості більш глибинно й адресно підходити до задоволення кадрових потреб роботодавців та пошуку варіантів зайнятості для тих, хто з різних причин опинився без роботи. Увага всіх без винятку працівників має бути зосереджена лише на обслуговуванні клієнтів» – зазначив Ігор Іщенко.

Незважаючи на складну ситуацію на ринку праці, за підсумками 9 місяців 2016 року обласною службою зайнятості досягнуто позитивної динаміки результатів роботи:

– збільшилася кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості щодо підбору працівників і, відповідно, кількість зареєстрованих та укомплектованих вакансій;
– збільшилася кількість осіб, які за сприяння служби зайнятості знайшли роботу – з початку року місце праці отримали 22,9 тис. осіб, що на 1,1 тис. осіб більше, ніж торік за цей період.

Довідково: На сьогодні в Житомирській обласній службі зайнятості працює 440 працівників: в обласному, 5 міських, 17 районних центрах зайнятості та інформаційно-консультаційному центрі для осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб та демобілізованих учасників АТО.

У січні-вересні 2016 року послугами центрів зайнятості користувались понад 55 тисяч жителів області, з них 12,6 тис. осіб у день звернення отримали направлення на роботу й були працевлаштовані, а 42,5 тис. осіб мали статус безробітного. Всього з початку року за сприяння служби зайнятості місце праці отримали 22,9 тис. осіб, що на 1,1 тис.осіб більше, ніж торік за цей період.

За даними на 1 жовтня 2016 року в центрах зайнятості області було зареєстровано 16,9 тис. безробітних, з них 13,3 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю, середній розмір якої у вересні складав 1546 грн. Підприємства області на цю дату потребували 2584 працівники, навантаження на одну вакансію складало 7 зареєстрованих безробітних.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: