Декана соціально-психологічного факультету ЖДУ обиратимуть повторно » Новини Житомира
 
 


Декана соціально-психологічного факультету ЖДУ обиратимуть повторно

Автор: news_maker від 4-11-2016, 16:12, переглядів: 1 032

Декана соціально-психологічного факультету ЖДУ обиратимуть повторно

Скандал з приводу призначення нового очільника факультету розгорівся у вузі кілька днів тому. Рада факультету та кадрова комісія запропонували призначити деканом Наталію Портницьку, яка виконувала обов’язки декана факультету впродовж п’яти місяців. Але вчена рада університету обрала деканом іншу людину, Наталію Дубравську. Студенти влаштували страйк і керівництво університету пішло на те, що зібрало позачергове засідання вченої ради. Втім, більше половини присутніх не підтримали пропозицію переголосування. Після жвавого обговорення Наталія Дубравська відмовилася від посади декана. За словами ректора університету, для обрання декана психологічного факультету буде оголошено новий конкурс, а тим часом на факультеті призначать т.в.о декана.

Під час сесії облради голова постійної депутатської комісії з гуманітарних питань Олена Галагуза закликала колег не залишати ситуацію в ЖДУ поза увагою: "Я прийшла на засідання вченої ради і, чесно кажучи, була шокована тим, що почула. Я говорила викладачам, що ви ж говорите, що студенти – це ваші друзі і партнери, і треба дослухатися до їхньої думки. Вони ж чомусь налаштовані інакше, студентів не чують. Я звертаюсь до вас, щоб ми спільно з управлінням освіти і науки Житомирської облдержадміністрації звернулися до Міністерства освіти і науки, щоб врегулювати цю ситуацію, бо вона буде лише нагнітатися. Ми маємо підтримати студентів".

Голова обласної ради Володимир Ширма поінформував, що мав розмову з ректором ЖДУ імені Івана Франка Петром Саухом і пообіцяв, що ситуація у виші триматиметься на контролі: "Ми домовились з Ігорем Петровичем Гундичем, що буде створена відповідна робоча група, що стосується ситуації в державному університеті", – зазначив голова обласної ради Володимир Ширма.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: