В Житомирі планують відкрити терапевтичне відділення для лікування постраждалих від аварії на ЧАЕС » Новини Житомира
 
 


В Житомирі планують відкрити терапевтичне відділення для лікування постраждалих від аварії на ЧАЕС

Автор: news_maker від 7-11-2016, 12:31, переглядів: 1 464

В Житомирі планують відкрити терапевтичне відділення для лікування постраждалих від аварії на ЧАЕС

Облаштування подібного медичного відділення на 3 поверсі лабораторного корпусу обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського передбачене Комплексною програмою проведення року вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи на Житомирщині на 2016 рік. На реконструкцію приміщення з обласного бюджету вже витрачено біля 5 мільйонів гривень, залучаються також кошти депутатів обласної ради, народні обранці турбуються і про те, щоб в кожній палаті був телевізор та кондиціонер, розповів під час спілкування із журналістами голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич.

Новий очільник Житомирщини, як і його попередники, також береться вирішувати питання відкриття сучасного онкодиспансеру. На сьогодні вже є розроблений проект будівництва нового приміщення. Проте Ігор Гундич зазначив, що не є прихильником будівництва, бо воно, відповідно до розробленої документації, коштуватиме дуже дорого, до 80-90 мільйонів гривень, а реалізація проекту триватиме не один рік. Тому голова облдержадміністрації з приводу цього має іншу думку: "Я пішов би іншим шляхом: в обласній комунальній власності є багато комунального майна, і я думаю, що в процесі нарад, консультацій ми все таки оберемо один із об’єктів комунальної власності і зробимо його реконструкцію. Реконструкція може обійтись у 20-30 мільйонів, а інші кошти, які можна залучити, краще витратити на обладнання та облаштування одкодиспансеру, щоб його пацієнтам було комфортно там перебувати".

На запитання журналістів, чи планують в Житомирі відкрити хоча б один хоспіс для невиліковних хворих, очільник області хоче спочатку почути думку громади, чи потрібний такий заклад: "Перше, що ми маємо зробити, це вийти до громадськості і сказати, у нас є ось такі й такі плани. Зрозумійте правильно, обласний бюджет – це не моя власна кишеня. Якби я сьогодні говорив про свої власні кошти, то немає питань, я б сказав би, це я планую зробити, а це не планую. А обласний бюджет – це власність громади, тому громада має вирішувати, що потрібно і що не потрібно. Тому, коли будуть обговорення про онкодиспансер, ми максимально долучимо до них громадськість", – зазначив голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: