У Житомирі планують запустити програму, спрямовану на ранню діагностику онкозахворювань » Новини Житомира
 
 


У Житомирі планують запустити програму, спрямовану на ранню діагностику онкозахворювань

Автор: news_maker від 9-12-2016, 18:55, переглядів: 1 695

У Житомирі планують запустити програму, спрямовану на ранню діагностику онкозахворювань

Проект здійснюватиметься міською радою спільно з громадськими організаціями. За словами заступника житомирського міського голови Матвія Хренова, один із напрямів, у якому будуть потужно працювати – онкологічні проблеми у жінок. Зокрема, рак молочної залози і рак шийки матки:

"Це те, що забирає життя в молодих людей, людей працездатного віку, яким тільки й жити. Насправді, це питання скринінгу, питання раннього виявлення і обізнаності самих людей – як вони мають слідкувати за своїм здоров'ям. Крім того, що люди очікують від лікаря, що він має щось для них зробити, то, наприклад, жінка сама має знати, що вона щопівроку має сама про пальпувати собі молочну залозу, і якщо вона щось собі напальповує, то вона звернутися до лікарів. За неї це ніхто не зробить, це її власне здоров'я. Тому про це треба говорити, в тому числі, і з дітьми – щоб вони, підростаючи, вже знали про існування такої проблеми".

Перша стадія проекту передбачає велику комунікаційну кампанію з популяризації самооглядів та відповідну роботу з лікарями. Крім того, планується закупити значну кількість необхідного медичного обладнання:

"Наступним етапом буде закупівля медичного обладнання для скринінгу – це кольпоскопи, рентгенівське обладнання. Дуже хотілося б ще і мамографічне обладнання, але воно дуже дороговартісне, і я не знаю, чи ми зможемо його закупити. Тобто, два основних елементи – комунікації між пацієнтом і лікарем і між самою громадою та закупівля необхідного медичного обладнання для вирішення цих питань. Також планується закупити рентгенівське обладнання, яке буде працювати для виявлення не тільки жіночих захворювань, а й взагалі для скринінгу онкологічних захворювань. Це необхідний гігієнічний рівень".

Впровадження програми почнеться у 2017 і триватиме протягом трьох років. Матвій Хренов каже, що паралельно ситуацію аналізуватимуть на предмет ефективності заходів – щоб одразу дивитися, які заходи посилювати, а які виключати з програми.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: