За результатами досліджень асфальту на Польовій, жодна із проб не відповідає нормам » Новини Житомира
 
 


За результатами досліджень асфальту на Польовій, жодна із проб не відповідає нормам

Автор: news_maker від 12-12-2016, 13:45, переглядів: 970

За результатами досліджень асфальту на Польовій, жодна із проб не відповідає нормам

За результатами проведених досліджень проб новоукладеного асфальту на Польовій, жодна із 9 відібраних проб не відповідає встановленим нормам щодо якості.

Такого висновку дійшла комісія Київського ДП «Дорцентр» при «Укравтодорі».

«У кожного із підрядників жодна проба по показнику, який відповідає за те, як довго мешканці будуть користуватись рівними та якісними дорогами біля своїх будинків «Коефіціент ущільнення» не відповідає встановленим нормам», - каже начальник контрольно-аналітичного відділу Житомирської міської ради Валентина Козяр.

«Зерновий склад» асфальтобетону лише у двох пробах відповідає передбаченим будівельними стандартами нормам.

Крім недотримання якісного складу фізико-механічних властивостей асфальтобетону дослідження показали, що в окремих випадках є факти і недотримання технологічних норм щодо товщини покриття. Товщина 9 кернів із 27 була менша від товщини передбаченої проектною документацією, - йдеться у звіті.

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин наголосив на тому, що жодна з кампаній підрядників, яка укладала асфальт на Польовій не отримає бюджетних грошей за неякісну роботу.

«Я не дозволю витрачати бюджетні гроші за халтуру. Місто готове платити тільки за якісну роботу. Житомиряни не мають страждати через людей, які постійно шукають наживи на бюджеті», - наголосив міський голова Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, що така практика контролю асфальтування доріг та тротуарів застосовується у Житомирі вперше. Проби почали брати після скарг житомирян на проведені ремонти.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: