В наступному році на Житомирщині можуть бути оптимізовані деякі ПТУ » Новини Житомира
 
 


В наступному році на Житомирщині можуть бути оптимізовані деякі ПТУ

Автор: news_maker від 14-12-2016, 17:31, переглядів: 1 004

В наступному році на Житомирщині можуть бути оптимізовані деякі ПТУ

Сподівання на це висловила директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ганна Ємченко, презентуючи проект обласного бюджету на 2017 рік під час спільного засідання постійних комісій з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів, з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села. Вона повідомила, що в наступному році на фінансування з обласного бюджету передаються ще шість професійно-технічних навчальних закладів з міст обласного значення, крім Житомира на додачу до нинішніх одинадцяти. Відповідно суттєво збільшується і сума коштів на утримання ПТУ:

"У поточному році в обласному бюджеті на утримання одинадцяти закладів профтехосвіти передбачено 71,4 мільйона гривень. На наступний рік в обласному бюджеті на утримання профтехучилищ уже враховано 148 мільйонів гривень. Доля держави – лише 16,5 мільйона, все решта – це обласний бюджет".

У депутатів виникли питання, чи матиме обласна влада повноваження приймати певні рішення щодо цих навчальних закладів, починаючи з покращення їх матеріального стану і завершуючи оптимізацією. Директор департаменту фінансів відповіла, що поки що такого права немає, каменем спотикання є форма власності ПТУ. Поки що вона державна, але найближчим часом може стати комунальною і тоді вже в області будуть вирішувати абсолютно всі питання стосовно діяльності закладів профтехосвіти:

"Форсується це питання і самим найближчим часом буде прийнята постанова стосовно передачі з державної форми власності в комунальну, але обласну. Навіть ті училища, які зараз фінансуються із міста Житомира і в подальшому будуть фінансуватися, вони будуть в обласні комунальній власності. І друге, що стосується оптимізації. Так, дозволено, був мораторій, тепер буде дозволено і ми будемо йти шляхом оптимізації",– зазначила директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ганна Ємченко.

На сьогодні на Житомирщині функціонує 27 закладів профтехосвіти, одинадцять з яких утримуються коштом обласного бюджету, десять – міського бюджету Житомира, три – Бердичева і по одному – Коростеня, Малина і Новограда-Волинського.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: