Представники Семенівської громади приїхали до Житомира протестувати проти її створення » Новини Житомира
 
 


Представники Семенівської громади приїхали до Житомира протестувати проти її створення

Автор: news_maker від 22-12-2016, 19:23, переглядів: 1 143

Представники Семенівської громади приїхали до Житомира протестувати проти її створення

Кілька десятків людей зібрались зранку у четвер на майдані Корольова з плакатами проти створення Семенівської ОТГ. Позицію мітингувальників пояснила представник Іванковецької сільської ради, запрошена до зали, де проходила сесія облради. Виступаючи перед депутатами, вона зазначила, що при утворенні Семенівської ОТГ був порушений закон про добровільне об'єднання громад – людей не запитали, чи хочуть вони такого об'єднання:

"Зокрема, не були проведені громадські слухання жителів Великонизгірецької, Красівської, Закутинецької, Терехівської, а громада Іванковецької сільської ради взагалі проголосувала проти такого формату об'єднання. Таким чином, ми вважаємо, що наші конституційні права і свободи грубо порушені. Вимагаємо скасувати утворення Семенівської територіальної громади. Звертаємося до вас, шановні наші обранці, з проханням взяти ситуацію під свій контроль, звернутися до органів прокуратури щодо дотримання законності при утворенні Семенівської громади. Заявляємо, що домагатися будемо суду, у нас позов готовий і ми обов'язково звернемося до суду".

Голова обласної ради Володимир Ширма запевнив, що звернення мітингувальників розглянуть, але виключно в межах повноважень депутатів обласної ради:

"У нас є відповідна комісія наша обласна з питань регламенту, ми передамо звернення і попросимо, щоб у якомога коротші терміни розглянути це питання. Щодо дій, які незаконні чи правомірні, у нас є прокуратура, є поліція. СБУ. Знаючи, що ви вже приїхали, я переговорив з керівництвом, вони сьогодні поки що не мають ніяких документів і скарг. Ми не маємо розглядати законно-незаконно. Ми те, що в наших повноваженнях, обов'язково розглянемо і проінформуємо і вас, і депутатів".

Додамо, що за інформацією Житомирської облдержадміністрації, на виборах 18 грудня в Семенівській ОТГ була зафіксована одна з найвищих явок виборців в області – 67,5%.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: