У Житомирі з'ясовували, чи не розбавляють газ, який постачається населенню » Новини Житомира
 
 


У Житомирі з'ясовували, чи не розбавляють газ, який постачається населенню

Автор: news_maker від 29-12-2016, 16:50, переглядів: 1 418

У Житомирі з'ясовували, чи не розбавляють газ, який постачається населенню

За словами газовиків, останнім часом до них почали надходити звернення від житомирян зі скаргами на сумнівну якість газу. В рамках спеціалізованого прес-туру житомирські медіа разом з представниками ПАТ "УКРТРАНСГАЗ" та ПАТ "Житомиргаз" побували на одній з газорозподільних станцій обласного центру. Там було проведено заміри у вигляді контрольної проби газу, яку доставили на дослідження до сертифікованої лабораторії у Бердичеві. Згідно вимог перед тим як досліджувати пробу, її годину протримали у приміщенні, аби вона набрала необхідної температури. Потому за допомогою спеціального обладнання провели аналіз. Вердикт озвучила завідуюча лабораторією Олена Савченко:

"Дві-три проби проводиться, середній результат дається в протокол. Це є попередній результат нашої проби. Що я бачу? Метану тут 90 %, навіть 90,5 %. Азоту, – а багатьох цей показник багатьох цікавить – 1,5. Калорійність – 8193, число Воббе – 1145. Попередній результат показує, що газ відповідає кодексу газотранспортної системи".

Коментуючи ситуацію зі скаргами на те, що "газ погано горить", керівник прес-служби "Укртрансгазу" Максим Білявський акцентував увагу на тому, що громадянам потрібно, в першу чергу, перевірити стан газового обладнання – термін експлуатації, чистоту пальників, правильність налаштування приладу:

"Можуть бути: перше – проблеми з обладнанням, яке використовується – наприклад, газова плита – в процесі горіння. Друге – неналежна вентиляція. Третій варіант – недостатній тиск в газорозподільних мережах. Але це треба з'ясовувати. Потрібно звертатися до спеціалістів. Тому що буде тоді результат, коли буде взаємний діалог. Тут головне, аби газ відповідав чинним стандартам. За нині існуючими стандартами нижня теплота згоряння становить 7600 джоулів на кубічний метр. В Житомирській області ця цифра складає більше 8000. Якщо бути точнішим – 8500".

У "Житомиргазі" запевняють, що проводити будь-які дії щодо змін складу газу, вони не можуть. Коли газ надходить у розподільчу трубу, з ним технічно неможливо здійснювати будь-які маніпуляції, бо система є герметичною, і будь-яке втручання в її роботу є вибухонебезпечним. У складі ж самого газу об'ємна частка кисню за стандартом не повинна перевищувати 1 %. Це означає, що "розбавляння" природного газу киснем неможливе, адже також може призвести до вибуху, відзначив технічний директор "Житомиргазу" Сергій Колесник.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: