В день народження Корольова Музей Космонавтики відкрив оновлену виставку експонатів » Новини Житомира
 
 


В день народження Корольова Музей Космонавтики відкрив оновлену виставку експонатів

Автор: news_maker від 13-01-2017, 12:20, переглядів: 1 118

В день народження Корольова Музей Космонавтики відкрив оновлену виставку експонатів

За словами заступника директора Музею Галини Бодашевської, минулого року до фондів надійшло чимало унікальних речей, які мають стосунок до постаті нашого відомого земляка:
"Хочеться звернути увагу на серію оригінальних фотографій – не фото копій, а оригінальних фото, – де ми бачимо Сергія Павловича Корольова серед космонавтів. Дуже цікавий експонат – мікрофон, аналогічний тому, яким користувався Сергій Павлович Корольов, підтримуючи зв'язок між космічним кораблем з космонавтом і Землею. Є низка видань, одне з яких – з дарчим підписом доньки Сергія Корольова – Наталії Сергіївни Корольової".

Всі речі виставити не змогли, адже експонатів дуже багато, відзначає Галина Бодашевська і додає, що хоч малодосліджених сторінок в біографії Сергія Корольова не лишилося, інтерес до його життя та діяльності не згасає:
"Адже те, що зробив Корольов, було вперше у світі – і перші супутники, і перші автоматичні станції до Місяця і планет сонячної системи, і перші пілотовані космічні кораблі, і перші у світі екіпажі. Зробив він дуже багато – і навіть зробив крок наперед, заклавши основи створення космічного корабля "Союз". На жаль, у польоті він його не побачив – перший політ цього космічного корабля відбувся через рік після смерті Корольова, але він літає і досі".

З нагоди відзначення 110 річниці з дня народження Сергія Корольова до Музею завітало чимало гостей з інших регіонів та навіть країн – участь в урочистому засіданні взяли представники Державного космічного агентства України, Дніпровського конструкторського бюро "Південне", а також представники Литовського етнокосмологічного музею.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: