За декілька днів на Житомирщині знімуть карантин » Новини Житомира
 
 


За декілька днів на Житомирщині знімуть карантин

Автор: news_maker від 17-01-2017, 19:11, переглядів: 1 033

За декілька днів на Житомирщині знімуть карантин

Завдяки оперативній та злагодженій роботі при проведенні заходів щодо ліквідації захворювання на африканську чуму свиней у с. Рудня-Городище Житомирського району через декілька днів буде знято карантин. Поки карантинні заходи тривають.

Про це повідомив сьогодні, 17 січня, під час чергового засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при ОДА начальник головного управління Держпродспоживслужби в області Олександр Шпита.

У зв’язку з виявленням АЧС 10 грудня 2016 року у Житомирському районі суворо контролюється несанкціонована торгівля м’ясом та продуктами тваринного походження, торгівля на виїзних ярмарках та стихійних ринках.

Члени комісії обговорили ситуацію з АЧС на території області, небезпеку поширення грипу птиці та заразного вузликового дерматиту великої рогатої худоби.

За словами Олександра Шпити, для людей небезпечний лише грип птиці, проте проти нього є вакцини. Найважче боротися саме з африканською чумою, оскільки збудник дуже стійкий та відсутні засоби для попередження зараження.

З метою недопущення поширення на Житомирщині зазначених захворювань, на рівні районів мають бути сформовані мобільні групи.

Спеціалісти наполегливо радять громадянам не купувати м’ясо та продукти тваринного походження, які не пройшли ветеринарно-санітарну експертизу в державних лабораторіях.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: