Виконком рекомендує департаменту фінансів розглянути питання придбання 300 квадратів житла » Новини Житомира
 
 


Виконком рекомендує департаменту фінансів розглянути питання придбання 300 квадратів житла

Автор: news_maker від 19-01-2017, 12:31, переглядів: 935

Виконком рекомендує департаменту фінансів розглянути питання придбання 300 квадратів житла

Це було компромісне рішення, запропоноване заступником міського голови Матвієм Хреновим як альтернатива тому, що члени виконкому не підтримали проект рішення "Про затвердження тексту інвестиційного договору та договору про благоустрій території земельної ділянки за адресою м.Житомир, бульвар Старий, 14". Аби забудовник продовжив на цій території будівництво, потрібно було укласти Договір між виконкомом, ТОВ "Інвестиційна технологія" та ГО "Атошник". За цим договором інвестор зобов’язується передати у власність учасникам АТО квартири загальною площею не менше 300 квадратних метрів в будинках, які збудовані та будуть збудовані на згаданій ділянці. Проте за такий Договір проголосували лише 10 членів виконкому при потрібних для прийняття рішення 13 голосах (всього на виконкомі біли присутні 15 його членів при загальній кількості 25 осіб). Свою позицію "проти" члени виконкому пояснили тим, що територія для забудови знаходиться в парковій зоні і там взагалі не повинно бути житлових будинків. Такої ж думки були й частина громадських активістів, присутніх на засіданні виконкому:

"Це історичне місце, історичний парк, споконвіку там люди гуляли. У нас по місту є дуже багато розвалин, недобудов, де можна розпочати нове будування і дати атовцям квартири. Ми не проти атовців, але хочемо, щоб люди зрозуміли, що ними маніпулюють".

Протилежну думку висловлював член виконкому, голова ГО "Атошник" Сергій Артьомов:

"Я за будівництво, бо 30 років там був смітник. І пропозиція була одна, щоб на місці того смітника побудували будинки і дали там квартири учасникам АТО. Нам пропонували не менше 300 метрів, а це за нашими підрахунками 7-8 однокімнатних квартир. За минулий рік в Житомирі знайшли лише 4 квартири і то не мобілізованим, а хлопцям, які несуть службу, поранені та Герої України".

Цієї ж думки дотримувалися й кілька десятків людей у військовій формі, які прийшли на виконком. Вони вимагали переголосувати це питання і прийняти виважене рішення на користь учасників війни. Приймати рішення про переголосування – лише в компетенції міського голови, пояснив його заступник Матвій Хренов. А так як очільник міста був відсутній, Матвій Хренов запропонував альтернативне рішення:

"Ми як виконком можемо звернутися до департаменту бюджету та фінансів, щоб вони винайшли можливість придбати 300 метрів квадратних житла і подали на бюджетну комісію відповідні матеріали".

Таке рішення члени виконкому підтримали одностайно.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: