У Житомирі створять три центри профтехосвіти » Новини Житомира
 
 


У Житомирі створять три центри профтехосвіти

Автор: news_maker від 13-02-2017, 18:40, переглядів: 1 106

У Житомирі створять три центри профтехосвіти

Три центри профтехосвіти буде створено у Житомирі. Про це повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин під час робочої зустрічі з заступником Міністра освіти і науки України Павлом Хобзеєм, що стосувалася реформування профтехосвіти. У центрах профтехосвіти будуть готувати спеціалістів будівельної, харчової, промислової та побутової сфер.

«Житомир не зможе розвиватися без кваліфікованої робочої сили. Місто витрачає великі кошти для підготовки фахівців, які навіть не залишаються працювати у Житомирі. Відтепер місто буде робити регіональне замовлення на спеціалістів, яких потребують підприємства та організації міста», - наголосив Сергій Сухомлин.

Заступник Міністра Міносвіти Павло Хобзей підтримав ініціативу мера Житомира Сергія Сухомлина, щодо укрупнення та об’єднання міських ПТУ.

«Житомир стане першим містом, де буде проведена реформа об’єднання ПТУ. Ця реформа не вплине на кількість учнів, які зараз навчаються в профтехучилищах», - сказав Павло Хобзей.

Зараз у місті функціонує 10 ПТУ. З минулого року їх фінансування повністю було покладено на міський бюджет. У 2016 році з казни міста було виділено понад 76 мільйонів гривень на фінансування ПТУ.



У Житомирі створять три центри профтехосвіти

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: