Підприємство намагалося оскаржили рішення обласної ради щодо відмови видобутку бурштину » Новини Житомира
 
 


Підприємство намагалося оскаржили рішення обласної ради щодо відмови видобутку бурштину

Автор: news_maker від 14-02-2017, 15:12, переглядів: 1 002

Підприємство намагалося оскаржили рішення обласної ради щодо відмови видобутку бурштину

Житомирський окружний адміністративний суд визнав обґрунтованою позицію прокуратури та відмовив товариству "Амбер Холдинг" у задоволенні позову, в якому представники підприємства вимагали визнати неправомірним рішення облради про відмову у видобуванні бурштину на території Зимухінської ділянки. Інформує прес-секретар прокурора області Тетяна Гоша.

"Йдеться про те, що на звернення товариства щодо надання погодження на одержання спецдозволу на користування надрами на території Зимухінської ділянки площею півтори тисячі гектарів, що в Овруцькому районі, обласна рада прийняла рішення про відмову у наданні такого погодження. Нагадаємо, аналогічне рішення органом місцевого самоврядування було прийнято і щодо звернення ТОВ "Компанія "Надра Галичини", яке неправомірно претендувало на розробку родовища надр Тетерівської ділянки площею понад 900 гектарів, що в Овруцькому районі".

Обидва приватні підприємства намагалися оскаржили рішення обласної ради у суді. Однак, в обох випадках Житомирський окружний адміністративний суд позицію прокуратури та обласної ради визнав обґрунтованою. Таким чином і попереджено неправомірне одержання дозволів для видобутку бурштину на двох ділянках загальною площею майже 2 з половиною тисячі гектарів. Також варто зазначити, що орієнтовна вартість земель, щодо яких підприємства намагалось отримати дозвіл на видобуток бурштину, становить 47 мільйонів гривень.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: