В Словечанському лісгоспі ситуацію в лісах відстежують за допомогою дрона » Новини Житомира
 
 


В Словечанському лісгоспі ситуацію в лісах відстежують за допомогою дрона

Автор: news_maker від 6-03-2017, 10:29, переглядів: 821

В Словечанському лісгоспі ситуацію в лісах відстежують за допомогою дрона

Безпілотника придбали в минулому році і роботи для нього вистачає, розповів директор Словечанського держлісгоспу Олександр Павлушенко. Одне із завдань – оперативне визначення місця загоряння. Тут дрон став ефективною підмогою для вже існуючої системи виявлення лісових пожеж – дев'яти спостережних веж, чотири з яких обладнані відеокамерами:

"Але коли камери спостереження дають засічки і ми визначаємо, в якому кварталі піднімається дим, поки приїжджають машини, люди, починаємо шукати, втрачається час. А коли ми приїжджаємо в цей квартал, піднімаємо дрона, він показує, де дим і ми за 10-15 хвилин вже маємо можливість прибути на місце".

За допомогою безпілотника також виявляються нові й нові осередки всихання соснових насаджень. Динаміка цього процесу засвідчує, що простоювати апарат буде дуже мало, каже головний лісничий Словечанського держлісгоспу Тарас Содолинський:

"У 2013 році суцільних санітарних рубок було 34 гектари, у 2014 – 72 гектари, у 2015 – 125 чи 127 і у 2016 році вже 172 гектари суцільних санітарних рубок. Тобто, динаміка всихання, що потребує суцільних рубок, на збільшення". Додамо, що безпілотник – українського виробництва, коштує 30 тисяч гривень. Колеги з інших лісгоспів оцінили новинку і в деяких господарствах планують також взяти "на озброєння", пише 103fm.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: