Депутати міськради просять уряд звернути увагу на зарплати лікарів » Новини Житомира
 
 


Депутати міськради просять уряд звернути увагу на зарплати лікарів

Автор: news_maker від 10-03-2017, 12:42, переглядів: 1 089

Депутати міськради просять уряд звернути увагу на зарплати лікарів

Якщо у Києві не дослухаються, можуть почати вимагати. Про це говорили на сесії міськради 9 березня після прийняття звернення, запропонованого депутатом Олександром Рибаком. У своєму виступі він зазначив, що підвищення мінімальної зарплати ніяк не позначилося на рівні зарплат лікарів. Їх посадовий оклад розраховується відповідно першого тарифного розряду єдиної тарифної сітки, тобто, 1600 гривень. І навіть за таких умов, передбачених субвенцією коштів на зарплату не вистачить:

"Таким чином, лікар-початківець, який закінчив медичний інститут, навчався шість років, є висококваліфікованим фахівцем, хоче побудувати своє майбутнє життя, купити якусь квартиру і забезпечити свій побут, отримує зараз заробітну плату на рівні прибиральниці, тобто, 3 200 гривень, і це без відрахувань. Лікар вищої категорії отримує ненабагато більше. І зараз уже на квітень на аванс в лікарнях коштів немає. І вони знову прийдуть до нас просити кошти з міського бюджету, щоб ми забезпечили їм заробітну плату".

Депутати підтримали звернення, а Володимир Башек, депутат і головний лікар Центральної міської дитячої лікарні дещо конкретизував ситуацію:

"Те, що нам дали сьогодні субвенцію, нам ще недостатньо по мінімуму, 69 мільйонів. Але, крім того, ще необхідно медикаменти, на які ми дали мінімум коштів. Крім того, ми отримуємо без кінця листи з обласного управління, де нас просять забезпечити фінансування орфанних захворювань, пересадки органів. Шановні! Ми ці листи отримуємо, чим ми можемо це забезпечити? І все це дають на міський бюджет".

Після голосування Олександр Рибак висловив ще одну пропозицію:

"Якщо нас не почують, я вас всіх закликаю тоді об'єднатися, взяти лікарів, всі ці списки, які у нас є і їхати до Києва й вимагати", пише 103fm.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: