Житомирську область обрано для реалізації проекту з лікування туберкульозу » Новини Житомира
 
 


Житомирську область обрано для реалізації проекту з лікування туберкульозу

Автор: news_maker від 10-03-2017, 19:12, переглядів: 1 165

Житомирську область обрано для реалізації проекту з лікування туберкульозу

У Брюсселі серед 5 областей України обрали Житомирщину для реалізації проекту з лікування хворих на мультирезистентний туберкульоз, який втілюватиме місія «Medecins sans frontieres»/ MSF/ («Лікарі без кордонів»).

Голова облдержадміністрації Ігор Гундич та голова обласної ради Володимир Ширма сьогодні, 10 березня, зустрілися із головою місії Самуелем Давідом Теодоре та медичним координатором Габріелою Дас.

«Житомирська область найкраще підходить для пілотного проекту. Одним з ключових критеріїв був рівень розуміння і підтримка з боку влади і головного лікаря облтубдиспансеру», – зазначив голова місії.

За його словами, MSF – фінансово незалежна організація, що за власні кошти буде забезпечувати лікування пацієнтів-учасників проекту. MSF є міжнародною неурядовою організацією, що займається наданням гуманітарної та медичної допомоги жертвам конфліктів, природніх лих, епідемій, а також особам, виключеним з системи охорони здоров’я. Організація також профінансує ремонт лабораторії відповідно до європейських стандартів.

У рамках проекту планується розпочати лікувально-дослідну програму, де будуть задіяні різні категорії пацієнтів. Представники проекту займатимуться діагностуванням, лікуванням і відстеженням курсу реабілітації. Зокрема, за бажанням пацієнтів, хворих на резистентний туберкульоз, використовуватимуть 2 сучасні препарати (Бедаквілін та Деламанід), що є ефективнішими та діють швидше. Планується охопити лікуванням близько 250 пацієнтів у рік.

Проект триватиме 4-5 років. На сьогодні MSF співпрацює з Міністерством охорони здоров’я щодо введення у лікувальний протокол сучасних ліків проти резистентного туберкульозу.

Голова облдержадміністрації Ігор Гундич висловив свою підтримку та запевнив, що влада допоможе зробити усе можливе, щоб цей проект працював.

Довідково: На сьогодні в області нараховується 110 паліативних хворих на туберкульоз, яким уже не допомагають наявні ліки. Щороку на Житомирщині у близько 280 людей діагностується резистентний туберкульоз.

Нагадаємо, восени минулого року представники місії «Medecins sans frontieres» відвідали Житомирський обласний протитуберкульозний диспансер та оглянули його матеріально-технічну базу.

На сході України MSF також надає таку необхідну медичну, психологічну та гуманітарну підримку в 26 населених пунктах біля Маріуполя і Курахового, зосереджуючи увагу на тих, хто страждає від неінфекційних захворювань, і тих, хто постраждав в результаті конфлікту.

Житомирську область обрано для реалізації проекту з лікування туберкульозу

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: