У Житомирі бійці батальйону "Айдар" розповіли про "псевдоайдарівців" » Новини Житомира
 
 


У Житомирі бійці батальйону "Айдар" розповіли про "псевдоайдарівців"

Автор: news_maker від 13-03-2017, 16:08, переглядів: 1 112

У Житомирі бійці батальйону "Айдар" розповіли про "псевдоайдарівців"

У прес-центрі міської ради журналісти та громадські активісти спілкувалися із бійцями батальйону "Айдар". Зустріч стала відповіддю на скандал, який виник під час сесії міськради, на яку організовано прийшли люди з шевронами батальйону. Під час сесії учасники акції, серед яких члени житомирського військово-патріотичного клубу "Айдар", звинуватили депутатів у антиукраїнських діях, а також вимагали відставки міського голови. Бійці батальйону розповідають, що нині "Айдар" розділився на дві частини – ідейні вояки та ті, хто заробляють гроші. Вояк з позивним "Сержант" каже, що справжній айдарівець ніколи не буде займатися віджиманням бізнесу:

"Військовим айдарівцям це не потрібно, адже це – розборки депутатів та фінансових структур. І ці люди використовують бойове братство".

Також бійці батальйону кажуть, що громадська організація військово-патріотичний клуб "Айдар" ніякого відношення до батальйону не має. Житомирського "Айдару" не існує, адже добровольчий батальйон "Айдар" був створений у 2014 році у селі Половінкіно Луганської області. Боєць батальйону на позивний "Жора" стверджує, що представники батальйону не мають права використовувати бойовий шеврон під час акцій протесту:

"Шеврон має право носити боєць, який належить до ЗСУ, та пенсіонер, який по вислузі років його має право носити. У нас у на шевронах написано або "0624", або "2950". Це – номер військової частини. Я розумію, якщо боєць каже, що "сьогодні в мене свято. Я в цей день на фронті ледь не загинув, тому вдягнув форму". Я погоджуюсь із цим. Але якщо ти береш шеврон і йдеш на акцію – це вже злочин! Військовий не має права у ніяких акціях брати участь".

Бійці також закликають людей, які бачать осіб у формі, що спекулюють назвою батальйону, знімати їх на відео чи фотографувати та надсилати до Бойового братства Житомирщини, яке викриватиме "псевдоайдарівців". Боєць на позивний "Сержант" розповідає, що 14 березня відбудеться зустріч представників добровольчих батальйонів, де будуть шукати шляхи боротьби із "псевдозахисниками":

"У вівторок у Києві збираються представники добробатів. І є така попередня домовленість, що ми сядемо і поговоримо, адже ми розуміємо, що той самий "Азов" і "Правий сектор", і багато інших добровольчих батальйонів просто використовують у неправильному руслі. Ми вже дійшли до того, що необхідно сідати і вирішувати ці проблемні питання, адже це наша проблема. Я думаю, сядемо і щось вирішимо".

Під час спілкування із представниками батальйону у телефонному режимі із зони АТО боєць на позивний "Татарин" назвав "житомирських айдарівців", "бандитами" та "ганьбою батальйону", пише 103fm.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: