У Житомирі планують утеплити 63 об’єкти бюджетної сфери » Новини Житомира
 
 


У Житомирі планують утеплити 63 об’єкти бюджетної сфери

Автор: news_maker від 17-03-2017, 10:43, переглядів: 807

У Житомирі планують утеплити 63 об’єкти бюджетної сфери

Житомир найпрогресивніше місто в Україні з використання та розвитку енергозберігаючих технологій. У місті утеплюються заклади освіти та медицини. Встановлюються індивідуальні теплові пункти. Третина вуличного освітлення замінено на сучасне світлодіодне (минулого року замінено 5200 ліхтарів).
Про це повідомив старший радник при посольстві королівства Норвегії в Україні Гейр Германсен на зустрічі з міським головою Житомира Сергієм Сухомлиним.
Представники посольства Норвегії відвідали об’єкти міста Житомира, які були реконструйовані у рамках енергоефективних проектів, що фінансувалися за рахунок Північної Екологічної Фінансової Корпорації НЕФКО та Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (Фонд Е5Р).
«Ми були дуже вражені проробленою роботою у місті відносно енергозбереження у бюджетній та комунальній сферах міста. Навіть у Норвегії досі багато міст не мають сучасного світлодіодного освітлення. Місто ефективно використовує грантові та кредитні кошти для скорочення споживання енергії», - сказав Гейр Германсен.
У свою чергу Житомирський міський голова Сергій Сухомлин каже, що у місті ще дуже багато потрібно зробити, щоб вагомозаощаджувати на енергоносіях.
«У Житомирі ще потрібно комплексно утеплити 63 будинки бюджетної сфери. Ми розраховуємо зробити це за наступні 3-4 роки за кошти Європейського інвестиційного банку. Потрібно проробити ще великий пласт роботи. Переконаний, що ми і надалі тісно та ефективно співпрацюватимемо з НЕФКО та іншими європейськими і міжнародними донорами» ,- підкреслив міський голова Сергій Сухомлин.
Для підвищення енергоефективності міської інфраструктури, тільки за останні три роки, місто витратило більше 100 мільйонів гривень коштів міжнародних партнерів.

У Житомирі планують утеплити 63 об’єкти бюджетної сфери
У Житомирі планують утеплити 63 об’єкти бюджетної сфери
У Житомирі планують утеплити 63 об’єкти бюджетної сфери

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: