Мешканці Житомирщини намагалися збути підроблені купюри » Новини Житомира
 
 


Мешканці Житомирщини намагалися збути підроблені купюри

Автор: news_maker від 22-03-2017, 09:53, переглядів: 858

Мешканці Житомирщини намагалися збути підроблені купюри

20 березня жителька м. Новограда-Волинського повідомила до поліції про шахрайство, пов’язане із сувенірними грошами. А 19 березня у Коростишеві студент намагався обміняти у пункті обміну валют сумнівні стодоларові купюри. За обома фактами розпочато кримінальні провадження.
67-річна підприємиця із Звягеля розповіла поліцейським, що півгодини тому, близько 14.20, невідома жінка придбала у неї букет квітів вартістю 70 гривень. Отримавши від покупця купюру номіналом у 200 гривень, заявниця повернула різницю у 130 гривень і лише згодом, за кілька хвилин, зрозуміла, що отримані нею гроші сувенірні.
Під час першочергових заходів на місці події поліцейські встановили, що до ошуканства причетна 29-річна місцева жителька. Нині триває її пошук.
Напередодні, 19 березня, 24-річний житомирянин намагався розміняти у м. Коростишеві дві стодоларові купюри. Касир обмінного пункту звернула увагу на розмиті водяні знаки на банкнотах і повідомила про ситуацію до поліції.
Хлопця було затримано для з’ясування всіх обставин, а гроші вилучено для проведення експертного дослідження.
За словами парубка, долари він придбав близько півроку тому у м. Києві.
Втім нині ця інформація перевіряється у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей…) ККУ.
Відтак поліцейські застерігають громадян щодо експерементів із сувенірними та сумнівними купюрами. Законом такі дії кваліфікуються як кримінальне діяння і караються позбавленням волі на термін від 3 до 7 років.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: