Житомирська "Майстерня міста" розширює горизонти » Новини Житомира
 
 


Житомирська "Майстерня міста" розширює горизонти

Автор: news_maker від 25-03-2017, 14:25, переглядів: 1 428

Житомирська "Майстерня міста" розширює горизонти

Організатори збираються зробити цей урбаністично-культурний фестиваль більш насиченим та різноплановим. Нагадаємо, "Майстерня міста" є частиною проекту "Інтегрований розвиток міст України", який впроваджується німецькою урядовою компанією GIZ за підтримки урядів Німеччини і Швейцарії у співпраці з Житомирською міською радою. Кінцевою ціллю проекту є готова стратегія інтегрованого розвитку міста. Цьогорічна "Майстерня" проходитиме в середині червня, триватиме уже не три дні, а шість, а також змінить місце дислокації, з яким наразі організатори все ще визначаються. До участі в проекті вже традиційно запрошують представників громадських організацій, митців, ремісників, студентів, волонтерів та всіх тих, хто зацікавлений в ефективному вирішенні проблем громади і розвитку рідного міста. Під час прес-конференції щодо початку прийому заявок директор департаменту економічного розвитку Житомирської міськради Микола Костриця озвучив ряд пріоритетів, яким надаватиметься перевага у процесі відбору:

"Серед таких пріоритетів – залучення жителів до розвитку міста; проекти, пов’язані із залученням людей з особливими потребами до життя в місті; розбудова громадських просторів і їх ефективне використання; збереження та використання історико-культурної спадщини; озеленення і все, що пов’язане з енергоефективністю; проекти, пов’язані з розвитком міста для дітей; транспорт: велоінфраструктура та, в цілому, міська мобільність; і робота з соціально вразливими групами населення".

Минулого разу до участі відібрали близько 10 організацій, цьогоріч сподіваються на більшу кількість учасників і активну участь житомирян в обговоренні напрацювань по концепції розвитку міста, додає керівник проектного офісу німецької урядової компанії GIZ в Житомирі Марія Байда:

"Майстерня міста" триватиме уже шість днів, і ми сподіваємося, що цього року буде багато заявок на ті теми, які ми пропонуємо. Важливим аспектом цьогорічної "Майстерні міста" буде залучення житомирян до обговорення нашого проекту, який стосується напрацювань по концепції розвитку міста. До червня в нас уже буде їх доволі багато. Мета цьогорічної "Майстерні" – долучити громаду до діалогу по нашому проекту і по всім темам, які стосуються розвитку нашого Житомира".

Разом з тим, до участі організатори запрошують не лише житомирські громадські організації, а й представників інших міст, аби створити платформу для обміну досвідом. "Іноді для того, аби зробити наше життя кращим, треба не "винаходити велосипед", а просто поспілкуватися з людьми, які вже мають досвід у тому чи іншому напрямку роботи", – переконаний Микола Костриця. Додамо, що заявки на участь у цьогорічній "Майстерні міста" приймаються до 1 травня. Анкети та шаблон для розрахунку бюджету можна завантажити з сайту Житомирської міської ради.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: