У Житомирі представникам ОСББ розповіли, як розробляти енергоефективні проекти » Новини Житомира
 
 


У Житомирі представникам ОСББ розповіли, як розробляти енергоефективні проекти

Автор: news_maker від 29-03-2017, 17:15, переглядів: 1 023

У Житомирі представникам ОСББ розповіли, як розробляти енергоефективні проекти

"Мета тренінгу – донести до його учасників розуміння – що являє собою проектний процес, які етапи необхідно пройти і які прийняти рішення, щоб реалізувати цей проект, – розповів консультант проекту GIZ (німецького товариства міжнародного співробітництва) Віталій Шаповаленко. – І відповісти на запитання, значна частина яких є спільними для учасників таких заходів в різних куточках України:

"Перше питання це завжди "З чого почати?", друге – "Невже це можливо?", третє, найбільше питання "Де взяти гроші?". Я завжди починаю відповідати на перше питання із запитання, чи влаштовує вас сплачувати такі великі рахунки за опалення? Мені відповідають, що ні. Ну тоді необхідно шукати рішення, яким чином можна скоротити ці платежі, а скоротити їх можна лише скоротивши споживання енергоресурсів. А для того, щоб цього досягти, необхідно реалізувати комплекс певних заходів".

З необхідністю проведення подібних навчань повністю погоджується голова житомирського ОСББ "Ріхтера 41" Євген Перепелиця. Чоловік каже – перше, що потрібно, це інформація:

"Питання в тому, що люди завжди приймають рішення на підставі якоїсь інформації. Цю інформацію про енергоефективність необхідно доносити. І через такі заходи, і через засоби масової інформації. А питання енергоефективності актуальне і дуже актуальне, всі це відчувають по своїй кишені".

Начальник управління муніципального розвитку Житомирської міської ради Артем Ражев говорить, що представники ОСББ в обласному центрі вже досить обізнані в питаннях енергоефективності. За його словами, в місті ОСББ вже реалізували до двох десятків проектів і ще майже стільки ж перебувають в стадії розробки. Всі – в межах державної програми "теплих кредитів":

"Я можу сказати, що жоден "жеківський" будинок чи ЖБК не взяли енергоефективних кредитів, а ОСББ беруть. Тому я вважаю, що ОСББ на порядок обізнаніші і досвідченіші в цьому питанні і тому вони користуються даною програмою", – зазначив начальник муніципального розвитку Житомирської міськради Артем Ражев.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: