У день ювілею Житомирського національного агроуніверситету Міністру Миколі Присяжнюку вручили почесну відзнаку "Честь і слава Житомирщини" » Новини Житомира
 
 


У день ювілею Житомирського національного агроуніверситету Міністру Миколі Присяжнюку вручили почесну відзнаку "Честь і слава Житомирщини"

Автор: news_maker від 27-09-2012, 18:25, переглядів: 2 485

У день ювілею Житомирського національного агроуніверситету Міністру Миколі Присяжнюку вручили почесну відзнаку "Честь і слава Житомирщини"

Житомирський національний агроекологічний університет сьогодні урочисто відзначає 90-річний ювілей. Цей вищий навчальний заклад був створений 1 вересня 1922 року на базі Волинського аграрного технікуму. Статус національного Державний університет отримав 4 роки тому (27серпня 2008 р). Сьогодні навчальний заклад є центром науки і культури в регіоні, а також структурною ланкою системи безперервної екологічної освіти. Славою університету стала ціла когорта його випускників – талановитих вчених, успішних управлінців, відомих державних і громадських діячів. Їх імена і досягнення згадували під час святкування ювілею, що пройшло в обласному музично-драматичному театрі. Про історію становлення ВИШу говорив у своєму виступі ректор університету, заслужений економіст України Валерій Микитюк і підсумував: "Університет розвивався у просторах двох країн, пережив зміни соціально-політичного та економічного устрою, витримав конкуренцію, зберіг і примножив професорсько-викладацький склад, не розгубив освітніх традицій, збагатив матеріально-технічну базу, розширив і зміцнив міжнародні зв'язки, орієнтував освіту студентів на підготовку майбутньої аграрно-економічної еліти країни".

За 90 років існування навчальний заклад підготував більше 50 тисяч висококваліфікованих працівників для агропромислового комплексу. Сьогодні Житомирський національний агроекологічний університет має у своїй структурі 8 факультетів і 44 кафедри, 4 науково-інноваційних інститути та інститут регіональних екологічних проблем, дослідне поле, ботанічний сад. У навчальному закладі створена сучасна видавнича база, діє система післядипломної освіти. Одним із основних завдань університету є трансформація в Європейську систему вищої освіти. Університетом налагоджені широкі зв'язки з науковими й навчальними закладами Європи та Америки, студенти мають можливість проходити виробничу практику та стажування у фермерських господарствах за кордоном.

Почесним гостем святкування ювілею університету став Міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк: "Потенціал нашої аграрної науки і освіти сьогодні конче нам необхідний. Ми спираємося на досягнення нашої науки, надіємось на нашу молодь, на наших майбутніх аграрієв. Адже ви бачите – 90-річна історія підтверджує, що університет і освіта в цілому аграрна виховує людей відданих, працьовитих, людей, які готові вести суспільство вперед", – зазначив Микола Присяжнюк. Урядовець також вручив колективу Житомирського Національного Агроекологічного університету почесну грамоту Міністерства аграрної політики і продовольства України - за значний внесок у розвиток агропромислового комплексу України, підготовку висококваліфікованих працівників для аграрного сектору економіки, та з нагоди 90 річчя від заснування вищого навчального закладу. Такими ж грамотами були нагороджені провідні викладачі та співробітники університету. Голова Житомирської обласної ради Йосип Запаловський вручив Миколі Присяжнюку найвищу нагороду області – почесну відзнаку "Честь і слава Житомирщини".

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: