Житомирський військовий інститут вп'яте зібрав у своїх стінах обдаровану молодь з усієї області » Новини Житомира
 
 


Житомирський військовий інститут вп'яте зібрав у своїх стінах обдаровану молодь з усієї області

Автор: news_maker від 12-04-2017, 20:27, переглядів: 1 295

Житомирський військовий інститут вп'яте зібрав у своїх стінах обдаровану молодь з усієї області

Роботизовані системи для сортування сміття, стабілізаційні прилади, світломузичні пристрої, енергоефективні технології та різноманітні інноваційні розробки – все це в стінах інституту презентували більше двох з половиною сотень учасників з кількох міст області. До участі у виставці вже традиційно долучилися учні, ліцеїсти, студенти вишів, вихованці гуртків та студій і, звісно ж, самі курсанти військового інституту.

Четвертокурсниця інституту Катерина разом із своїм науковим керівником сконструювали спеціальну лабораторну установку і плату, яка, на відміну від зроблених на заводі, працюватиме безпомилково. До речі, саме ця робота Катерини завоювала грамоту на Всеукраїнській конференції студентських наукових робіт, яка проходила наприкінці березня цього року у Львові.

"Ця лабораторна установка дозволяє нам написати програму, "зашити" її. Посилається програма на лабораторну установку, і ми вже можемо подавати сигнал на лабораторну установку і бачити як входить і в якому вигляді виходить сигнал. Ми можемо зашивати програми і для генератора, і на подачу просто двійкового коду. Щодо практичного компоненту, то можна сказати про це так: є готові плати, продаються промисловим способом великим компаніями. Це ж бюджетний варіант. Це в чотири рази дешевше, ніж купувати плату у якоїсь фірми. Тому це набагато вигідніше".

Одинадцятикласник Роман Созонюк приїхав із Бердичева, представляючи гурток радіоелектронного конструювання Центру ім. О. Разумкова. Хлопець захоплюється радіотехнікою і планує вступати на цю спеціальність саме у військовий інститут ім. С.П.Корольова. На виставці Роман презентував дві роботи: пропелерний годинник і власну модифікацію світломузичного пристрою. Цікаво, що кілька таких пристроїв у автора вже купили, причому одним із покупців був столичний нічний клуб.

"На лазерну візуалізацію подається сигнал з телефона: музика, відео – будь-яка частота, будь-який звук. Вмикається цей пристрій і під час програвання він створює всякі фігури і картинки на стінах. Сюди можна додати ще кілька лазерів, і картинка буде ще яскравішою – це вже по бажанню самого замовника. Така ідея з'явилася спочатку на продаж, і я зрозумів, що вона набирає попиту. Просто я сам молодий, і розумію, що в тренді, що розважає, що є зараз новинкою, і захотів створити щось подібне".

Відзначимо, що, окрім обласного управління сім'ї, молоді та спорту, з’їзд творчої молоді підтримали також територіальна Спілка роботодавців та Ощадбанк. Тож, цього року переможці кожної номінації отримають не лише цінні подарунки, а й відзнаку та грошові винагороди, розповів начальник науково-організаційного відділу Житомирського військового інституту підполковник Роман Дзюбчук:

"В цьому році вперше було створено макет відзнаки "За кращу розробку" – статуетку у вигляді сови. А також в якості нагород будуть ювілейні монети від Ощадбанку. В нас було визначено окремі номінації: серед учнівської молоді; серед студентів, які навчаються за спеціальністю "молодший кваліфікований робітник"; серед студентів вищих навчальних закладів міста Житомира і серед курсантів. Всього чотири номінації. В одній із номінацій краща розробка буде заохочена "совою", про яку я говорив. А решта – кращі розробки по трьом номінаціям – будуть заохочені грошовими призами у розмірі тисячу гривень один приз".

В рамках виставки її юні учасники також мали можливість поспілкуватися з бійцями Антитерористичної операції про новітні технології і важливість використання їх у щоденних воєнних буднях. І вже потому для молоді організували екскурсію в Народний музей бойової слави інституту та оглядове спостереження за роботою безпілотних авіаційних комплексів. Закривало п’ятий з’їзд творчої молоді парад-дефіле оркестру військового інституту, пише сайт 103fm.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: