В Житомирі відкрилась фотовиставка Валеріана Антоновича "Один із вас" » Новини Житомира
 
 


В Житомирі відкрилась фотовиставка Валеріана Антоновича "Один із вас"

Автор: news_maker від 13-04-2017, 06:22, переглядів: 1 058

В Житомирі відкрилась фотовиставка Валеріана Антоновича "Один із вас"

Відомий фотохудожник, журналіст-репортер Валеріан Антонович був першим оператором обласного телебачення після його створення в 1992 році. Згодом поїхав працювати до столиці, оператором в Національній телекомпанії України та фотохудожником різних інформаційних видань. Різноплановий та самобутній, він завжди відрізнявся своїми роботами від інших фотомайстрів, каже член національної спілки фотохудожників України, голова Фонду фотомистецтва Олександр Лепетун:

"Далеко не всі мають такий фотографічний погляд, як у Валеріана Антоновича. І якщо 3-4 фотографи знімають з однієї точки, то можна подивитися ці фотографії і сказати, ось це знімав Валеріан".

Улюбленим жанром фотографії для Валеріана Антоновича був репортаж. І сам він завжди був у центрі подій, згадує про свого чоловіка журналіст, телеведуча, ведуча новин українського радіо Ірина Антонович:

"Знімати подію тут і зараз – він завжди був у вирі подій і він інколи навіть сам ставав подією. Він не боявся заходити в натовп, щоб знімати. У дні Майдану, коли все палало, все горіло, все вибухало, він також був у центрі подій. І він приходив щодня весь чорний в чорному взутті, але з такими палаючими очима. Він все це встигав відображати на своєму фотоапараті".

Саме світлини з київського Майдану часів Революції гідності посіли центральну частину нинішньої виставки "Один із вас". Також є на виставці пейзажі, низка світлин до свята Великодня. Є окремий куточок з фотографіями із зображенням самого Валеріана. Представлені й кілька світлин, зроблених в останній день його життя, яке обірвалося під час фотозйомки в День хрещення Київської Русі-України 28 липня 2015 року на території Києво-Печерської Лаври. Під час відкриття виставки в Житомирі була презентована книга письменника і журналіста Василя Базіва "Армагедон на Майдані", яка ілюстрована світлинами Валеріана Антоновича. Виставка "Один із вас" організована до 25-річчя обласного телебачення та в пам'ять про одного з тих, хто стояв біля його витоків.

"Це велика історія людей і про людей, ми формували команду і одного дня до нас прийшов Валеріан Антонович, молодий чоловік з фотоапаратом на грудях, приніс такий стос фотографій, каже: "Я ось це вмію". А я його запитую: "А відео?". Каже: "Відео не вмію, але я навчуся". А потім він став лідером, лідером пошуку. Він ніколи не зупинявся на досягнутому. Хто буде на виставці, той побачить, що він жив тією миттю, до таких людей належав" – поділився спогадами перший заступник директора філії "Житомирська регіональна дирекція" Національної суспільної телерадіокомпанії України Віктор Бойко.

Побачити роботи фотомайстра Валеріана Антоновича можна впродовж двох тижнів, виставка розташована на 2 поверсі телецентру, пише сайт 103fm.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: