У Житомирі на майдані Соборному зміниться система руху автомобілів » Новини Житомира
 
 


У Житомирі на майдані Соборному зміниться система руху автомобілів

Автор: news_maker від 28-04-2017, 14:16, переглядів: 1 111

У Житомирі на майдані Соборному зміниться система руху автомобілів

Ескіз проекту та кошторисна документація нині розробляються в Управлінні транспорту та зв'язку Житомирської міської ради. Згідно з цим планом, пріоритет руху на майдані матимуть ті машини, які їдуть по колу. Але це не єдина зміна у системі руху, каже директор проектної організації Олексій Пустовіт:
"Змінюються сторони заїзду за Будинок правосуддя. Це робиться для того, аби не допустити аварій на перехресті вулиць Рильського та Леха Качинського. Відповідно, заїзд за Будинок правосуддя, ми, проектанти, пропонуємо зробити по вулиці Рильського, а виїзд – по Кафедральній. Таким чином ми максимально знизимо ризик аварії на найбільш аварійному перехресті майдану Соборного".

Крім того, на майдані Соборному планують врегулювати і рух велосипедистів. Говорить уповноважений міської ради з велосипедного транспорту Олександр Папірний:
"Вже потрібно враховувати вело інфраструктуру, тому що ми знаємо, що на дорогах Житомира є велосипедисти. Їх кількість з часом буде лише зростати. Тому зараз, говорячи про ескіз руху по майдану Соборному, потрібно враховувати вело інфраструктуру. Є певні шляхи, як можна її сюди включити, але, звичайно, тут мають надати свою оцінку фахівці інших управлінь".

Чи будуть на майдані Соборному велосипедні доріжки поки не відомо. Думки у членів робочої групи з цього питання розходяться, оскільки розміщення на такій важливій дорожній розв'язці велосипедних доріжок може підвищити ризик виникнення ДТП.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: