В Ружині затримали браконьєрів, які наловивши риби, заподіяли державі майже 16 тисяч грн. збитків » Новини Житомира
 
 


В Ружині затримали браконьєрів, які наловивши риби, заподіяли державі майже 16 тисяч грн. збитків

Автор: news_maker від 28-04-2017, 14:19, переглядів: 1 141

В Ружині затримали браконьєрів, які наловивши риби, заподіяли державі майже 16 тисяч грн. збитків

Про незаконний вилов на Ружинському водосховищі до поліції повідомили небайдужі громадяни, зваживши на той факт, що взагалі-то нині триває нерестова заборона. На місці події було виявлено 3 риболовні сітки загальною довжиною півтора кілометри, 321 рибину та гумовий човен з веслами, розповіла головний спеціаліст відділу іхтіології та регулювання рибальства Управління Державного агентства рибного господарства у Житомирській області Наталія Вербовська:
"Своїми діями ці громадяни порушили абзац 1 пункту 3.15 Правил любительського та спортивного рибальства, за що частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено штраф у розмірі до 680 гривень. Крім того, незаконно виловивши рибу, правопорушники заподіяли рибним запасам України збитки на суму 15 980 гривень. Державним інспектором Житомиррибохорони на правопорушників складено протоколи про адміністративне правопорушення. Матеріали по цій справі будуть направлені до суду для притягнення винних осіб до відповідальності згідно чинного законодавства".

Цей випадок – хороший приклад того, наскільки ефективною є спільна боротьба громадськості та профільних державних органів з проявами браконьєрства, каже Наталія Вербовська. Адже завдяки небайдужості громадян фахівці рибохорони та поліція мали змогу оперативно відреагувати на порушення.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: