Прокуратура знайшла порушення у виконанні покарань, не пов’язаних з позбавленням волі » Новини Житомира
 
 


Прокуратура знайшла порушення у виконанні покарань, не пов’язаних з позбавленням волі

Автор: news_maker від 16-05-2017, 16:21, переглядів: 1 137

Прокуратура знайшла порушення у виконанні покарань, не пов’язаних з позбавленням волі

Прокуратура Житомирщини виявила суттєві порушення дотримання вимог законодавства під час виконання кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі. Як з'ясували наглядачі законності, для функціонування територіальних підрозділів пробації в області поки що не створені належні матеріально-технічні умови, деякі відділи не забезпечені комп’ютерною технікою, доступом до мережі Інтернет та телефонним зв’язком. Тривалий час залишаються вакантними 25 відсотків посад працівників підрозділів пробації, що також негативно впливає на якість їх роботи. З метою усунення виявлених порушень органами прокуратури внесено 18 документів реагування.
Нагадаємо, що цього року в нашій області повністю реорганізована система кримінально-виконавчої інспекції. Надалі її функції виконуватиме служба пробації. Начальник Житомирського міського відділу з питань пробації Анатолій Бобриньов вважає, що нова структура має значні переваги:
"Переваги пробації суттєві: для особи, яка вчинила правопорушення, це можливість змінитись без перебування у місцях позбавлення волі (ізоляції від суспільства), підтримка на шляху до змін, збереження сімейних стосунків та зв’язків у громаді, збереження роботи та житла, позитивний соціальний ефект: особа не втрачає соціальні зв’язки та шанс створити сім’ю. Для суспільства - убезпечення громади від вчинення повторних злочинів".

На сьогодні на Житомирщині служби пробації опікуються долею понад двох з половиною тисяч осіб. Вони свого часу були засуджені судами до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: