Влада з'ясовує, як зареєстровані в інших регіонах виробники можуть платити податки за місцем діяльності » Новини Житомира
 
 


Влада з'ясовує, як зареєстровані в інших регіонах виробники можуть платити податки за місцем діяльності

Автор: news_maker від 19-05-2017, 10:39, переглядів: 743

Влада з'ясовує, як зареєстровані в інших регіонах виробники можуть платити податки за місцем діяльності

В обласній адміністрації відбулась зустріч керівництва ОДА з сільгоспвиробниками, які працюють на території Житомирщини, але зареєстровані за її межами. Таких є 37 підприємств, вони працюють на третині площ, що знаходиться в обробітку на території області. Згідно Податкового кодексу, податок з доходів фізичних осіб, що утримується з орендної плати за земельні паї, ці підприємства платять до місцевих бюджетів, де вони працюють, а ПДФО із зарплат – за місцем реєстрації. Голова облдержадміністрації Ігор Гундич сказав, що в цьому році за межі області таким чином можуть піти майже 25 мільйонів гривень і запропонував сільгоспвиробникам разом шукати рішення, як залишити цей податок в місцевих бюджетах на Житомирщині:
"Зрозуміло, що у нас не все, можливо, так. як би хотілося, але я вважаю, що жителі нашої області заслуговують на те, щоб ви, орендуючи їхні паї, сплачували податки в область. Ви, можливо, про це не задумувались. Я готовий з кожним окремо зустрічатися, кожного окремо переконувати. Законодавчо ніяких перепон на сьогодні немає, тут головне – ваше бажання".

Як з'ясувалося в ході спілкування, частина сільгоспвиробників вже вирішили це питання, частина, серед яких найпотужніші, пообіцяли це зробити ближчим часом. Аби питання вирішувалося швидше та ефективніше, необхідно виробити певний алгоритм для всіх. Про це, зокрема, говорила керівник однієї з агрофірм Тетяна Засуха:
"Я прислуховуюся до того, що обговорюють мої колеги. Для вирішення цього питання необхідно і на обласному ріні, і на районному рівні вирішити процедуру, бо закон сьогодні розтягнутий занадто. А для того, щоб вирішити це, необхідно, щоб всі структури, які мають брати участь у вирішенні цього питання, почергово свої пункти написали і зробили таку ясну картину".

Зрештою, Ігор Гундич висловив сподівання, що впродовж тижня з'являться спільні рекомендації і для сільгоспвиробників, і для місцевої влади, як спрямувати податок до бюджетів районів та ОТГ. В подальшому голова облдержадміністрації планує проводити подібні зустрічі з представниками інших галузей, зокрема, каменеобробної.

Влада з'ясовує, як зареєстровані в інших регіонах виробники можуть платити податки за місцем діяльності

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: