Активісти збираються перекривати дорогу через забруднення річок Случ та Хомора » Новини Житомира
 
 


Активісти збираються перекривати дорогу через забруднення річок Случ та Хомора

Автор: news_maker від 25-05-2017, 17:35, переглядів: 1 903

Активісти збираються перекривати дорогу через забруднення річок Случ та Хомора

Відповідну заяву на сесії обласної ради оприлюднила депутат Наталія Кокітко. За її словами, зробила вона це за наполяганням авторів листа-звернення, які ситуацію із забрудненням річок називають екологічної катастрофою:
"За наявності усіх доказів відповідних служб про відкриття кримінальних справ нічого не змінилося. 6 червня 2017 року на трасі Полонне-Новоград-Волинський в районі селища Першотравенськ буде здійснюватися безстрокова акція перекриття автомобільного шляху з метою запобігання самосуду громадян прилеглих територій, де протікають річки Случ та Хомора, які зневірені у вирішенні даної проблеми на рівні держави. Доводимо до вашого відома, що перекриття траси буде стосуватися як приватного, так і громадського транспорту, окрім автомобілів екстреної допомоги".

Під час сесії питання забруднення річок Случ та Хомора піднімали й інші депутати. Як сказав голова облради Володимир Ширма, відсутність позитивних змін у цій ситуації дуже непокоїть місцеву громаду:
"Є звернення до нас наших колег з районної ради Баранівської, з ОТГ Баранівської. За ці дні виїжджали туди заступник голови обласної адміністрації, виїжджали наші депутати. Є кримінальне провадження, яке знаходиться на розгляді в прокуратурі Хмельницької області, але треба його підштовхнути, тому що сьогодні там біда".

В результаті депутати підтримали звернення до Міністерства екології та природних ресурсів та Генеральної прокуратури України. Зокрема, вони просять відреагувати на неприйняття заходів, які б дозволили запобігти забрудненню річки Хомора.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: