Центр іпотерапії "Тріумф" відсвяткував день народження » Новини Житомира
 
 


Центр іпотерапії "Тріумф" відсвяткував день народження

Автор: news_maker від 8-10-2012, 19:05, переглядів: 2 515

Центр іпотерапії "Тріумф" відсвяткував день народження

Вже упродовж трьох років до Станишівки везуть дітей, для яких спілкування з кіньми і спеціальні вправи життєво необхідні. Відкриттю клуба передувала довга історія і власний досвід його засновниці і керівника Олесі Марчук. Свого часу вона завдяки заняттям кінним спортом (про іпотерапію, мабуть, тоді ще у нас не чули) позбулася важкої хвороби. Через роки в такий же спосіб вилікувала власних дітей і вирішила вдосконалюватися в цьому напрямку : "Дізналася, де можна цьому навчитися, отримала сертифікат Тбіліської медичної академії, маю свідоцтво Таврійського національного університету імені Вернадського, їздила на фахові конференції в Україні і за кордоном. Тобто, підвищувала кваліфікацію, привозила знання. Починали з лікування бронхо-легеневих хвороб, тепер у нас є дітки з аутизмом, ДЦП, розумовою відсталістю. Спочатку приїздили двоє-троє батьків, реклами я не робила. Але потім з'явились позитивні результати, батьки почали один одному розповідати…"

Сьогодні в центрі займаються три десятки дітлахів. У кожної сім'ї, де важко хворіє дитина – свій біль, своя історія. Але в Станишівці їм повертають надію і підкріплюють віру, що боротися варто і результати обов’язково з'являються: Жанна Зарічна, мама шестирічного хлопчика, хворого на аутизм:"Література і європейський досвід говорять про те, що іпотерапія для дітей з аутизмом – це дуже корисно. У нас в Житомирі є дуже гарний спеціаліст, Олеся Марчук, ми про неї чули давно і для нас, напевно, це було необхідно, як повітря. Результати не забарилися. У сина не було розуміння зверненої мови, а зараз з'явилося, і я бачу, як з часом стає все краще і краще. У нас є позитивна динаміка, і це дуже радує"

Світлана, мама маленької Улянки:"У моєї дитини ДЦП і результати наших занять просто вражаючі. Починаючи з емоційного стану доньки, який суттєво покращився. А щодо її фізичного розвитку, після першого місяця занять іпотерапією, донька практично сама сіла в колясці"

У центрі іпотерапії можуть допомогти ще більшій кількості дітей. Як розповіла Олеся Марчук, сьогодні до Станишівки їдуть не лише з усієї області, а навіть зі столиці. Центру ж для подальшого розвитку, як повітря, необхідна власна територія (наразі працюють на орендованій) і манеж, де можна було б займатися взимку.

Центр іпотерапії "Тріумф" відсвяткував день народження

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: