У Житомирі відбудеться Європейський тиждень сталої енергетики » Новини Житомира
 
 


У Житомирі відбудеться Європейський тиждень сталої енергетики

Автор: news_maker від 30-05-2017, 17:52, переглядів: 943

У Житомирі відбудеться Європейський тиждень сталої енергетики

Сьогодні у міській раді відбулось засідання організаційного комітету з підготовки Європейського тижня сталої енергетики. До підготовки дійства залучили, як представників міської ради так і активних громадян, які реалізовували енергоефективні проекти. Крім того свої пропозиції надали приватні підприємці, які працюють у сфері енергоефективності.

«Наше ключове завдання визначити найбільш оптимальний формат проведення заходів для громадян. Крім того ми повинні сформувати склад цільової аудиторії для якої, власне, це дійство і маємо організовувати», - наголосив Борис Пахолюк, заступник директора департаменту економічного розвитку міської ради.

Європейський тиждень сталої енергетики відбудеться 19-22 червня, ключова локація буде розміщена на вулиці Михайлівській, де розмістять виставки учасників заходу. Традиційно на виставках житомирянам покажуть та розкажуть, як економити ресурси та кошти. Крім того, за пропозиціями підприємців будуть організовані тренінги та семінари для представників цільових груп, аби пояснити, які можливості дають сучасні технології у сфері енергоефективності.

«Потрібно допомогти людям зрозуміти, що саме їм необхідно, які технології у кожній конкретній ситуації потрібно застосовувати. Для цього ми повинні дати людям загальну інформацію, і після того допомогти реалізувати проекти. Зробити це ми зможемо лише тоді, коли будемо спілкуватись із цільовими аудиторіями», - розповів Віталій Покляченко, керівник компанії «Домотроніка».

На сьогодні фахівцями міської ради розроблено муніципальний енергетичний план на 2017-2020 роки, який, крім середньострокового завдання по скороченню споживання енергії на території міста не менше ніж на 20% до 2020 року передбачає амбітну довгострокову ціль: зниження рівня споживання традиційних (викопних) видів палива на території міста Житомир до нульового рівня. Для того аби досягти такої цілі потрібно залучити значні кошти, але головне завдання – переконати житомирян у необхідності економії енергії. Тому Європейський тиждень сталої енергетики покликаний акцентувати увагу людей на європейських цінностях – екології та сталому розвитку територій.

«Європейський тиждень сталої енергетики – це корисний проект, передусім для активних громадян. Крім того ми маємо активізувати комунікацію через всі доступні канали комунікації», - Наталія Семенова, керівник приватного підприємства «Екологіка».

Наразі триває збір ідей на проведення Європейського тижня сталої енергетики. Зі своїми пропозиціями по організації заходів потрібно звертатись в департамент економічного розвитку міської ради за телефоном (0412) 48-11-94, та на електронну адресу: [email protected].

У Житомирі відбудеться Європейський тиждень сталої енергетики
У Житомирі відбудеться Європейський тиждень сталої енергетики

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: