Хорова студія «Струмочок» взяла участь у 13 Міжнародному хоровому конкурсі «Mundus Cantat» » Новини Житомира
 
 


Хорова студія «Струмочок» взяла участь у 13 Міжнародному хоровому конкурсі «Mundus Cantat»

Автор: news_maker від 5-06-2017, 07:52, переглядів: 1 228

Хорова студія «Струмочок» взяла участь у 13 Міжнародному хоровому конкурсі «Mundus Cantat»

Кандидатський склад народної хорової студії «Струмочок» Центру творчості дітей і молод і м. Житомира з 18 по 21 травня 2017 року брав участь у 13 Міжнародному хоровому конкурсі « Mundus Cantat», який проходив у м.Сопот Польща. Україну і місто Житомир на конкурсі представляли 35 вихованців студії, художній керівник студії Олена Ващишина, керівник кандидатського складу хору Наталія Шевчук та концертмейстер Олена Кравчук.

В конкурсі брали участь хорові колективи з Колумбії, Литви, Росії, Грузії,Польщі. До складу журі входили професійні музиканти, диригенти, професори консерваторії з Польщі, Південної Африки, США, Болгарії. Вони високо оцінили конкурсний виступ «Струмочка».

Нагородою колективу став срібний диплом. Керівник хору Наталія Шевчук отримала диплом «Кращий диригент конкурсу». Також були відзначені такі якості колективу як чистота унісону,культура звуку та злагодженість між хором та диригентом. Нагородою за це став особливий диплом «За музичність та виразність».

Після перемоги на конкурсі діти поїхали до міста Мурована Госліні (Польща) де взяли участь у 10 Міжнародному хоровому фестивалі імені Едмунда Шиманського.

В рамках фестивалю дітей чекала цікава концертна і пізнавально-розважальна програма. Діти мали концертні виступи в дитячих навчальних закладах міста і зустрічі зі своїми польськими ровесниками. Головною подією фестивалю став виступ перед мешканцями міста, на якому дітей вітало керівництво і мер міста Мурована Госліна.

Тепло прийняли хористів « Струмочка» родини в яких проживали діти. Особливий захват у дітей викликала екскурсія в «Парк динозаврів» та зоопарк. Також для дітей були організовані екскурсії до міст Гданськ, Оліво та Познань.

Хорова студія «Струмочок» висловлює подяку кандидату педагогічних наук, доценту,завідуючій кафедрою мистецьких дисциплін і методик навчання Житомирського державного університету ім. Франка Ірині Баладинській за вагому допомогу в організації поїздки. Керівники та вихованці хорової студії «Струмочок» висловлюють подяку батькам за фінансову підтримку поїздки дітей на конкурс та фестиваль.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: