В Житомирі мають вивчити процедуру видачі паспортів прив’язки для встановлення МАФів » Новини Житомира
 
 


В Житомирі мають вивчити процедуру видачі паспортів прив’язки для встановлення МАФів

Автор: news_maker від 16-06-2017, 12:21, переглядів: 895

В Житомирі мають вивчити процедуру видачі паспортів прив’язки для встановлення МАФів

Для цього на позачерговому виконкому міськради створили робочу групу. Приводом для порушення цього питання стало звернення жителів кількох будинків в районі вулиці Чуднівська 129. Впродовж 11 років біля їх будинків були розташовані кіоски, сьогодні, за інформацією департаменту містобудування, їх почали пересувати на інше місце. Але натомість на цьому місті з'явилися нові кіоски, розбиралася в ситуації секретар міської ради Наталія Чиж:
"Подзвонили мешканці і сказали, що чомусь вночі, якщо все законно, заливається фундамент під МАФ. Це перше питання. Вишли мешканці з обуренням: залили фундамент – там не витримані норми щодо дороги, там абсолютно немає обзору, це біля Водоканалу. Там знов поставили навіть не МАФ, а павільйон. Поставили на газоні, знищивши квіти. Ми вчора виїхали на місце, "Інспекція з благоустрою" виїхала, написали припис: зупинити до виконкому абсолютно будь-які дії. А сьогодні вночі там вже поставили павільйон".

Місцеві жителі незадоволені не лише великою кількістю кіосків, а й тим, що кіоск із соціально необхідним продуктом, хлібом, пересунули в незручне для них місце. Власники нового павільйону, який був щойно встановлений, запевняють, що наразі йде переобладнання торгівельного майданчика, де розташовані різні кіоски. Тому всі викопані з клумби рослини будуть висаджені на новому місці. До того ж, власники павільйону заперечують факт отримання припису "Інспекції з благоустрою" про тимчасове припинення діяльності.
Щоб розібратися в ситуації, що склалася, створено робочу групу з членів виконкому, представників громадських організацій та фахівців відповідних служб:
"Робоча група буде розбиратися детально. Тому що паспорт прив’язки, ми підозрюємо, але я не можу про це зараз певно казати, поки немає висновків, що там паспорт виданий з порушенням. Відповідати буде архітектура, яка видає паспорти прив’язки", – пояснила Наталія Чиж.

Окрім того, департаменту містобудування міста дали доручення на наступний виконком підготувати виписку з реєстру про перелік виданих дозволів на розміщення МАФів за останні півтора роки.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: