Маленькі житомиряни відкривали музейні таємниці » Новини Житомира
 
 


Маленькі житомиряни відкривали музейні таємниці

Автор: news_maker від 19-06-2017, 21:32, переглядів: 883

Маленькі житомиряни відкривали музейні таємниці

Цікаву забаву для дітей від 8 до 12 років вигадали в обласному краєзнавчому музеї –міжмузейний квест. За п’ять годин гри "У пошуках музейних скарбів" учасники квесту відвідали чотири музеї – обласний краєзнавчий, Музей космонавтики, обласний літературний музей та літературно-меморіальний музей ім. В.Г.Короленка. В кожному з них діти мали відповісти на запитання, попередньо вивчивши музейні експозиції. Наприклад, в обласному краєзнавчому музеї у відділі природи діти за зашифрованими вказівками мали розшукати сича, лося, мушлю та назву однієї зі скульптур. Впоравшись із цими завданнями, діти разом із дорослими якомога швидше намагалися дістатися інших музеїв. Цікаво було як дітям, так і дорослим, ділиться враженнями молодший науковий співробітник краєзнавчого музею Анна Партенюха:
"Це дуже гарний привід прийти в музей. Деякі діти навіть не знають, що знаходиться в музеї. І дорослі навіть. Дуже багато казали "дякуємо", деякі казали, що ми ніколи не бували в музеї, а тепер ще раз прийдемо. Всі в захоплені. І мені здається, що батькам було ще цікавіше, ніж дітям".

Для всіх 35 дітей-учасників гри організатори підготували заохочувальні призи, а для трьох переможців – особливі подарунки: справжній оптичний мікроскоп, набір для експериментів та квиток до кінотеатру. У майбутньому подібні квести можливо влаштовуватимуть і для дорослих, кажуть в обласному краєзнавчому музеї.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: