В Коростені вирішили закрити кілька котелень » Новини Житомира
 
 


В Коростені вирішили закрити кілька котелень

Автор: news_maker від 19-06-2017, 21:49, переглядів: 1 186

В Коростені вирішили закрити кілька котелень

Робитиметься це в межах програми оптимізації теплопостачання в місті і не повинно негативно позначитися на якості послуг, що надає комунальне підприємство "Теплозабезпечення". Про це в інтерв'ю місцевому телебаченню розповів заступник міського голови Коростеня Леонід Якубовський:
"Ми для себе вирішили, що треба йти по шляху зменшення кількості котелень. Ще вісім років тому у нас було 34 котельні. З однієї точки зору це дуже добре, тому що у нас децентралізація теплопостачання. Якщо станеться якась біда в одній чи двох котельнях, всі інші будинки не постраждають. Але кількість котелень – це кількість робочих місць, це кількість котлів, які постійно ламаються, їх потрібно ремонтувати, а це витрати".

Роботи розраховані на кілька років і в поточному планують закрити дві найменш рентабельні котельні:
"Там, де залишилось дуже мало споживачів. Це котельня на вулиці Жовтневій, 69, зараз там залишилось два будинки, це нерентабельно повністю. Така ж ситуація по котельні на вулиці 1 Травня, там 11 будинків двох-трьох поверхові будиночки, всього майже сто споживачів, сто квартир залишилося. Зрозуміло, що там людям треба переходити на автономне опалення, ми вже збирали людей, говорили. Зрозуміло, що місто буде підставляти плече, буде допомагати".

В який спосіб надаватиметься допомога, буде вирішуватися в кожному конкретному випадку, зазначив Леонід Якубовський. Заступник міського голови Коростеня розповів також, що в цьому році планується перевести декілька котелень повністю на автоматичний режим роботи, а ще з однієї переключити споживачів на іншу:
"Це значно зменшить собівартість. Це не означає, що тариф впаде. Він не впаде, але це дасть можливість нам його не піднімати в подальшому, тому що ви бачите, що відбувається. Вартість газу постійно росте і тариф постійно піднімається. І це робимо не ми, це робить держава. Вона піднімає вартість газу, піднімається заробітна плата, зрозуміло, що тариф має рости. А ці заходи дозволять нам стримувати зростання тарифу", – зазначив заступник міського голови Коростеня Леонід Якубовський.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: