У Житомирі підвели підсумки урбаністично-культурного фестивалю "Майстерня міста" » Новини Житомира
 
 


У Житомирі підвели підсумки урбаністично-культурного фестивалю "Майстерня міста"

Автор: news_maker від 20-06-2017, 20:02, переглядів: 1 615

У Житомирі підвели підсумки урбаністично-культурного фестивалю "Майстерня міста"

Цьогоріч такий захід проходив вже вдруге. Організований він був як частина проекту "Інтегрований розвиток міст України", який впроваджується німецькою урядовою компанією GIZ за підтримки урядів Німеччини і Швейцарії у співпраці з Житомирською міською радою. На думку ініціаторів "Майстерні міста", такий фестиваль потрібний Житомиру, аби залучити до формування ідей з розвитку міста власне його жителів. І керівник проектного офісу компанії GIZ Марія Байда вважає, що цьогоріч їм це вдалося:
"Минулого року на проведення "Майстерні міста" у нас було лише три дні, тому люди були не готовими і не знали, що це таке. Для них це було чимось дуже новим. Цього року більшість організацій професійно підготували свої заходи в межах "Майстерні". В них були також цільові групи, з якими вони працювали. Зараз вони оформлюють результати, які вони напрацювали на "Майстерні". Дехто з них проводив дослідження, дехто – опитування. Це були абсолютно різні формати. І ми чекаємо від них зворотній зв'язок".

У рамках "Майстерні міста", в різних мікрорайонах Житомира, аби довідатися про найгостріші проблеми містян, провели опитування, розповідає експерт проекту "Інтегрований розвиток міст в Україні" у сфері економіки Світлана Добрякова. Серед основних питань були такі:
"Що в місті подобається? Чому Ви в Житомирі? І що потрібно зробити, аби Житомир став привабливішим? Діапазон відповідей, ви самі розумієте, був величезним. Від дуже позитивних, коли люди розповідали, що це їхнє рідне місто, яке вони люблять і з якого ніколи не поїдуть. До незначної негативної частини, яка все ж була присутня, коли люди розповідали, що в місті їм не подобається, тут все погано. І навіть були достатньо агресивні відповіді".

Запитували житомирян і про найбільші проблеми їхнього міста. На думку опитаних респондентів, міська влада у своїй роботі більше уваги має звертати на сектор культури (його зазначили 28% опитуваних) та житлово-комунального господарства (26%). Також житомирян турбують економічні проблеми (13%), транспортні (12%) та освітні (9%). Ці питання були обговорені на п'ятому засіданні робочої групи проекту "Інтегрований розвиток міст в Україні". Керівник проектного офісу компанії GIZ Марія Байда розповідає, що для сформуння цілісної картини розвитку Житомира в місті будуть проводитися і інші заходи:
"Одним із таких заходів вже була "Майстерня міста", яка спрямована на залучення громадськості до дискусій. У нас ще планується проведення кількох форумів інтегрованого розвитку Житомира. Це вже трішки відмінний від "Майстерні міста" формат, тому що там ми спілкувалися з абсолютно різними цільовими групами (серед них і діти, підлітки та студенти), а коли ми говоримо про формат форуму – це більш серйозні речі, коли ми будемо запрошувати представників влади, бізнесу, освітніх організацій до більш конструктивного спілкування, щодо розвитку міста".

Додамо, що кінцевою метою проекту "Інтегрований розвиток міст в Україні" є готова стратегія інтегрованого розвитку міста, яка має назву "Житомир 2030".

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: