Депутати облради хочуть створити на безхазяйних лісових ділянках комунальні лісогосподарські підприємства » Новини Житомира
 
 


Депутати облради хочуть створити на безхазяйних лісових ділянках комунальні лісогосподарські підприємства

Автор: news_maker від 30-06-2017, 19:13, переглядів: 1 126

Депутати облради хочуть створити на безхазяйних лісових ділянках комунальні лісогосподарські підприємства

Йдеться про земельні ділянки запасу, вкриті лісовою рослинністю та полезахисні смуги. Депутат облради Ірина Костюшко підготувала звернення до представників влади в районах, об'єднаних територіальних громад, в якому пропонує звернути увагу на земельні ділянки запасу, вкриті лісовою рослинністю, полезахисні смуги та забезпечити їх господарське використання. В зверненні, зокрема, говориться про те, що "фактично ці насадження залишаються нічийним майном, бо їхні балансоутримувачі невідомі. Тривала відсутність господаря у полезахисних лісових смуг та інших лісових насаджень перетворилася у критичну проблему державного масштабу. Така ситуація породжує протиправне розпорядження значними лісовими площами, їх відчуження, незаконну передачу приватним особам та суб’єктам господарювання, відверте знищення та вирубку", – зазначає авторка звернення.
В якості розв'язання проблеми пропонується вивчити досвід Романівського району, де пішли шляхом створення спеціалізованого комунального лісогосподарського підприємства та розглянути можливість створення таких підприємств на місцях з подальшою передачею їм на праві постійного користування безхазяйних лісових ділянок, розташованих на землях територіальних громад області. З текстом звернення можна ознайомитися на офіційному сайті обласної ради. В разі потрапляння цього питання до порядку денного, розглядатимуть його на сесії 27 липня.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: