На Чуднівщині презентували унікальну мапу "Вишивана моя Україна" » Новини Житомира
 
 


На Чуднівщині презентували унікальну мапу "Вишивана моя Україна"

Автор: news_maker від 6-07-2017, 18:56, переглядів: 1 291

На Чуднівщині презентували унікальну мапу "Вишивана моя Україна"

У рамках всеукраїнської акції, приуроченої до Дня незалежності нашої держави, вишита мапа майже вісім місяців мандрувала нашою країною: побувала в зоні проведення АТО, піднялася на найвищі вершини українських Карпат - Говерлу та Західної Європи – Монблан, навіть відвідала далеку Антарктиду, після чого, знову продовжила мандрівку рідною землею.
Ідея акції, яку ініціювала Державна казначейська служба України, полягала в тому, що працівники територіальних органів служби власноруч вишиють мапу нашої Батьківщини з притаманними для кожного регіону орнаментами. Полотно передавалось з однієї області до іншої, доповнюючи вишивку новими візерунками згідно з місцевими традиціями та колоритом. У результаті колективної праці наша держава отримала своєрідний оберіг, який був освячений в Почаєві та Зарваниці.
Чуднівчанам це рукотворне диво презентував трудовий колектив районного управління Державної казначейської служби. Наразі унікальний витвір мистецтва продовжує свій шлях районами Житомирщини та інших областей. Після цього мапа-вишиванка знайде своє місце в центральному апараті Державної казначейської служби України, як ще один символ згуртованості, патріотизму та єдності української нації.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: