За півроку на підприємствах Житомирщині травмовано 66 осіб » Новини Житомира
 
 


За півроку на підприємствах Житомирщині травмовано 66 осіб

Автор: news_maker від 12-07-2017, 17:29, переглядів: 843

За півроку на підприємствах Житомирщині травмовано 66 осіб

Якщо аналізувати ситуацію із загальним травматизмом по галузях, то в порівнянні з минулим роком зменшення травмувань працівників спостерігається, зокрема, в сільському господарстві, харчовій, гірничорудній промисловості, на виробництві деревини. Побільшало ж випадків травмувань на будівництві, в хімічній, газовій целюлозно-паперовій промисловості, в галузі автомобільного та інших видів транспорту. Про спеціальні розслідування трьох нещасних випадків за перше півріччя говорили під час колегії управління Держпраці в області. На засідання були запрошені, безпосередньо, керівники підприємств, які мали б розповісти про стан промислової безпеки та охорони праці і про заходи, які були вжиті на підприємствах, щоб не допустити в подальшому травматизм людей. Члени колегії так і не дочекалися запрошеного для звіту директора Баранівського лісомисливського господарства, хоча по підприємству є дуже багато зауважень, зазначив голова управління Держпраці в області Сергій Сечін:
"Якщо я не помиляюсь, третє запрошення на колегію він ігнорує. Проводилося спеціальне розслідування щодо нещасного випадку, з’ясовані дуже великі недоліки на даному підприємстві. Це державне підприємство, і хто ж повинен показувати приклад, якщо не державне підприємство".

Щодо іншого керівника, головного лікаря Народицької центральної районної лікарні, то колегія винесла рішення звернутися до обласного управління охорони здоров'я з клопотанням про позбавлення лікаря цієї адміністративної посади. Причина – неправдива інформація про тяжкий стан пацієнта, який поступив до лікарні із травмами голови, в том час як людина вже кілька днів як померла. І цей факт є неприпустимим, каже Сергій Сечін:
"Тут взагалі такий випадок, що в мене в голові не вкладається. Коли людина 18 травня поступає до лікарні із забоєм головного мозку, 20 (травня – ред.) помирає, а 23 (травня – ред.) головний лікар підписує, що він жив-здоров і що є тільки травми, ну в мене це просто не вкладається в голові, і не як у чиновника, а як у людини".

Головний лікар Народицької ЦРЛ Марія Пащук пояснила такі дії тим, що лікарі невчасно розібралися, чи отримав пацієнт виробничу травму, чи це був побутовий травматизм.
"Цей хворий поступив в супроводі трьох своїх друзів, які сказали, що він просто прийшов, просто стояв і дивився і просто на нього впало дерево. Коли ми вже з'ясували ситуацію, що це дійсно виробнича травма, то ми подали дані, із запізненням. Лікар-хірург наказаний, йому винесена догана, з усіма лікарями проведене заняття згідно травм виробничого характеру. На сьогодні в журнал здачі чергувань обов’язково пишеться, які травми поступали, якого характеру, кому про випадок повідомили і так далі. Тобто все, що ми могли зробити, ми зробили. Так, я зробила упущення".

Як підкреслили під час колегії, основними факторами настання нещасних випадків на виробництві є організаційні причини, а саме порушення вимог інструкцій з охорони праці та невиконання обов’язків як самими потерпілими, так і посадовими особами.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: