Після суду в автівці одного з активістів знайшли прикріплену до дверцят гранату » Новини Житомира
 
 


Після суду в автівці одного з активістів знайшли прикріплену до дверцят гранату

Автор: news_maker від 13-07-2017, 16:40, переглядів: 950

Після суду в автівці одного з активістів знайшли прикріплену до дверцят гранату

13 липня в Житомирському апеляційному адміністративному суді проходило чергове засідання стосовно скасування акту землекористування ділянкою по вулиці Київський, 6. Нагадаємо, там творчо-виробничий центр "Олеся" збирався будувати супермаркет "АТБ", однак житомиряни активно виступили проти цього рішення. З цього приводу вже не перший рік триває судова тяганина.
На засіданні цього четверга Житомирський апеляційний адміністративний суд скасував рішення Корольовського районного суду, який наприкінці лютого задовольнив позов житомирян. Що було далі – розповідає житомирська громадська активістка Юлія Чепюк, яка в той час перебувала безпосередньо на місці події:
"Сьогодні у нас був суд по "АТБ". Почався дощ – ми стояли і чекали поки він закінчиться. Ті, хто мав авто, роз'їжджалися одразу, двоє дівчат (активісток – прим.ред.) пішли з двома активістами Автомайдану з Бердичева – ті збиралися їх підвезти. Власник машини відкрив її, тобто клацнув на брелок, а його друг відкрив дверцята з пасажирського боку і побачив всередині гранату. Тоді ж він крикнув: "Тікайте!". Всі відійшли, викликали поліцію, отак все і було. Якби дверцята відкрив водій зі свого боку, то було б горе. Зрештою, всіх нас тут евакуювали і відвезли, а щойно власнику машини вибухотехніки сказали, що це була бойова граната".

Повідомлення до поліції надійшло о пів на першу дня. На місце події одразу ж виїхали слідчо-оперативні групи головного управління Нацполіції в області, Житомирського відділу поліції та вибухотехнічна служба, поінформувала речниця обласного управління Нацполіції Алла Ващенко:
"Поліцейські обмежили доступ до потенційно небезпечної території, вивели людей за межі небезпечної території. Експерти вибухотехнічної служби почали проводити огляд. На даний час огляд завершено. Пристрій із транспортного засобу вилучено і призначено експертизу. Попередньо – це граната. Вся інформація буде пізніше – після проведення експертизи. Пізніше буде і кваліфікація події – зараз тривають слідчі дії на місці події".

Що стосується рішення апеляційного суду по ділянці на Київській, 6, то активісти переконують, що готові і далі боротися за повернення ділянки у власність житомирян. Нагадаємо, на тому місці хочуть облаштувати сквер Героїв України.
"Ми добивалися того, що буде скасовано право користування земельною ділянкою для ТВЦ "Олеся". Суд першої інстанції виніс рішення на нашу користь – скасувати право власності, а апеляційний суд скасував попереднє рішення. Ми підемо у Верховний Суд і будемо боротися до кінця", – запевнила Юлія Чепюк.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: