У Новограді-Волинському виникли труднощі з будівництвом хірургічного корпусу » Новини Житомира
 
 


У Новограді-Волинському виникли труднощі з будівництвом хірургічного корпусу

Автор: news_maker від 14-07-2017, 18:00, переглядів: 1 424

У Новограді-Волинському виникли труднощі з будівництвом хірургічного корпусу

Це питання піднімалося на черговій нараді профільної робочої групи. За словами міського голови Новограда-Волинського Леоніда Весельського, нині склалася непроста ситуація з виконанням робіт щодо будівництва хірургічного корпусу міськрайТМО. Пов'язана вона із тим, що підрядна організація ТзДВ «Довірче товариство Перша Волинська фінансово-будівельна компанія «Траст-Інвест-Буд» не виконує свої зобов’язання. 6 млн.140 тис.грн., виділені з обласного і міського бюджетів, не освоюються підрядником, осільки не у повному об’ємі виконуються будівельні роботи та не надаються відповідні документи для проведення фінансування вже виконаних робіт. Так, спеціальна техніка для вдавлювання паль, завезена на територію для будівництва фундаменту хірургічного корпусу потребує ремонту, а запчастини з Китаю ще проходять розмитнення. Роботи проводяться лише у приміщенні для закритої трансформаторної підстанції (ЗТП).
Разом з тим, з'ясувалося, що існують незавершені виконавчі провадження, де боржником є ТзДВ Довірче товариство Перша Волинська фінансово-будівельна компанія «Траст-Інвест-Буд».
Це свідчить про нестабільне фінансове становище підрядної організації. Існує ризик, що роботи, початі у 2017 році, не будуть завершені, а перераховані міським бюджетом кошти будуть у примусовому порядку стягуватися на погашення заборгованості по відкритих виконавчих провадженнях. У зв'язку з цим, підряднику було направлено лист про наміри припинити фінансування будівництва хірургічного корпусу.
Однак генеральний директор підрядної організації запевнив, що фірма виконає всі взяті зобов’язання, заручившись підтримкою партнера, який бере на себе фінансування першочергових робіт. Так що оплата з міського бюджету буде здійснюватися лише згідно актів виконаних робіт. Щоправда, на засіданні робочої групи підрядника так і не дочекалися.
Місцева влада опинилася у свого роду замкненому колі: з одного боку, підрядник гальмує виконання робіт, а з іншого – розірвавши договір з підрядником, доведеться знову виготовляти проектно-кошторисну документацію і оголошувати новий тендер, що значно затягне термін виконання будівельних робіт і не дасть можливості використати виділені у цьому році кошти.
Поки що міський голова Новограда-Волинського дав доручення своєму заступнику поїхати на Волинь та зустрітися з підрядником та його партнером, обговоривши можливості прискорення виконання будівельних робіт хірургічного корпусу.
Шукати вихід із ситуації у Новограді збираються і надалі, адже проект є надзвичайно важливим для міста, пише прес-служба Новград-Волинської міськради.

У Новограді-Волинському виникли труднощі з будівництвом хірургічного корпусу

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: