15 жовтня 2012 року у Житомирі було скликано ІІ міський батьківський форум » Новини Житомира
 
 


15 жовтня 2012 року у Житомирі було скликано ІІ міський батьківський форум

Автор: news_maker від 17-10-2012, 14:55, переглядів: 1 823

15 жовтня 2012 року у Житомирі було скликано ІІ міський батьківський форум

«Такі зустрічі, - як зазначила голова Батьківської ради міста Житомира Ірина Кобєлкова, - необхідні, щоб знайти порозуміння та спільні шляхи вирішення проблем, що турбують батьківську громаду Житомира. Для обговорення на ІІ форумі було обрано питання здоров’я підростаючого покоління «Здоров’я дитини – спільна відповідальність батьків та педагогів» - питання, яким переймаються батьки, медичні працівники, влада, проте показники здоров’я наших дітей жахають».

І.Кобєлкова наголосила, що батьки звикли говорити про те, що причиною всіх бід є екологія, неякісні продукти харчування, неправильний режим роботи, навантаження в школі, але не завжди звертають увагу на те, а що ми, як батьки зробили для здорового розвитку нашої дитини: «У будь якій ситуації є таке поняття, як вибір. Що ми виберемо: щоб дитина вечір просиділа за комп’ютером чи телевізором і нікому не заважала чи разом почитаємо книгу; будемо цілий вечір кричати, йди роби уроки, чи сядемо поруч і попрацюємо разом. Що ми оберемо для своєї дитини залежить від нас, батьків».

До виступів на форумі Батьківська рада запросила міського голову Володимира Дебоя та голову облдержадміністрації Сергія Рижука, в.о.начальника управління освіти міської ради Раїсу Кошевич, заступника головного лікаря Центральної дитячої міської лікарні Марину Берегову, співголову Всеукраїнського благодійного фонду «За гідність людини» Тетяну Свідерську.

Голова обласної державної адміністрації С.М. Рижук поінформував учасників форуму про те, над чим працює він, як представник держави разом із органами місцевого самоврядування, з батьками, щоб усі діти були здорові: морально, фізично, духовно та інтелектуально. Зокрема, він зазначив, що зроблено в області та місті Житомирі задля повноцінного розвитку дитини: від сучасних умов народження, відновлення роботи дитячих садків та збільшення груп у дошкільних закладів, виділення коштів на ремонт та закупівлю навчально-методичних матеріалів для шкіл, якості харчування, до комфортних умов життя родин області.

«Я радий з того, що батьки міста Житомира об’єдналися заради наших дітей. Сподіваюсь, що члени Батьківської ради передаватимуть позитивний досвід виховання власних дітей, отримані знання на подібних форумах, зібраннях, іншим батькам», - зазначив міський голова Володимир Дебой.

Очільник міста також зауважив, що Батьківська рада – це дорадчий орган влади, яка безпосередньо відчуває, що відбувається у навчально-виховному процесі, як живе місто Житомир.

В.Дебой прозвітував перед батьківською громадою про досягнення галузі освіти за минулий рік, ступінь готовності навчальних закладів до нового навчального року та плани на наступний рік.

Зокрема, у 2012 році збільшено видатки із міського бюджету на 7 млн.грн. на харчування дітей, виділено 8,6 млн.грн. на проведення капітальних ремонтів навчальних і виховних закладів міста, 1,5 млн.грн. – на збільшення груп та закупівлю меблів для дитячих садочків, активно встановлюються спортивні майданчики із сучасним штучним покриттям.

Триває програма 50х50 – по співфінансуванню встановлення енергоефективних металопластикових вікон. Цьогоріч за цією програмою на прохання батьків проводилися і ремонти навчальних закладів. Програму співфінансування, запевнив керівник міста, буде продовжено і наступні роки.

Під час роботи форуму в батьків виникло чимало запитань, пов’язаних з освітою. Дехто з батьків порушував питання, які стосувалися життєдіяльності громад. Також батьківська громада висловила слова вдячності міській владі, зокрема, міському голові Володимиру Дебою за своєчасний початок опалювального періоду у садочках та школах міста.

Рішенням ІІ форуму до складу Батьківської ради міста Житомира включено представників батьківської громади від дошкільних навчальних закладів:
Бутузову Ларису Петрівну – садочок №39,
Богатирчук Тетяну Анатоліївну – садочок №46,
Собкович Ніну Захарівну – навчально-виховний комплекс №65.

Завершилося зібрання на приємній ноті. За активну участь у житті школи та допомогу у вирішенні проблем навчальних закладів Батьківська рада нагородила подяками кращих батьків, зразкові сім'ї.
15 жовтня 2012 року у Житомирі було скликано ІІ міський батьківський форум

15 жовтня 2012 року у Житомирі було скликано ІІ міський батьківський форум

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: