За півроку на Житомирщині роботу отримали майже 16 тисяч безробітних » Новини Житомира
 
 


За півроку на Житомирщині роботу отримали майже 16 тисяч безробітних

Автор: news_maker від 17-07-2017, 21:15, переглядів: 835

За півроку на Житомирщині роботу отримали майже 16 тисяч безробітних

Про це говорили під час підсумкової наради обласної служби зайнятості за І півріччя, яка відбулась в Пулинах. Учасники зібрання констатували позитивні тенденції на ринку праці: послугами служби зайнятості скористалися 31,2 тис. безробітних або на 15 % менше, ніж торік у січні-червні. Роботу отримали 15,8 тис. осіб, що на 1350 більше, ніж рік тому.
"Головну увагу в роботі ми приділяємо тісній співпраці з роботодавцями, зміщуємо акценти від виплати матеріального забезпечення безробітним до якнайшвидшого пошуку для них роботи, аби вони могли самі створювати свій добробут. Саме тому більшість із працевлаштованих приступили до роботи з нашою допомогою вже у перші дні звернень, тобто ще до отримання статусу безробітного", – цитує директора обласного центру зайнятості Галину Корінну прес-служба.
Для започаткування власного бізнесу семеро безробітних, серед яких п’ятеро учасників АТО, отримали допомогу по безробіттю одноразово. Вони зареєстрували свою підприємницьку діяльність за такими напрямами: розведення кролів, торгівля непродовольчими товарами, кафе-бар, міні-кав’ярня, мобільна кав’ярня.
На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат в розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовані 245 безробітних.
До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено понад 2 тис. осіб. Тимчасова оплачувана зайнятість матеріально підтримує безробітних, дає можливість відновити трудові навички тим, хто тривалий час не знаходить місце праці, а також після тимчасової отримати пропозицію і постійної роботи.
Професійне навчання за направленням центрів зайнятості проходили 2,7 тис. безробітних за такими основними професіями та напрямами підготовки і підвищення кваліфікації: кухар, бармен, продавці продовольчих і непродовольчих товарів, робітник фермерського господарства, електрогазозварник, верстатник широкого профілю, водій категорії "Д", обвалювальник м’яса, кондитер, закрійник, фармацевт, інженер-будівельник, "Підприємець-початківець", "Основи комп’ютерної грамотності і автоматизації бухбухобліку", "Безпечні методи роботи в промисловості та сільському господарстві".

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: